Valiler alarmda, tedbirler ağırlaşıyor

Valiler alarmda, tedbirler ağırlaşıyor
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, korona virüs haftalık vaka sayısında büyük artış gösteren rakamları paylaşarak, uyardı.Kritik eşiğin aşıldığına dikkat çeken Vali Köşger, “Alınan tedbirlere, yapılan tüm denetimlere...

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, korona virüs haftalık vaka sayısında büyük artış gösteren rakamları paylaşarak, uyardı.
Kritik eşiğin aşıldığına dikkat çeken Vali Köşger, “Alınan tedbirlere, yapılan tüm denetimlere ve kurallara uyan vatandaşlarımıza rağmen kritik eşiği aşmış bulunuyoruz. İş yerleri ve hemşehrilerimiz kurallara uysun. Daha kötüye gitmeyelim. En kısa sürede mavi bölgeye geçelim. Haydi İzmir birlikte başaralım” dedi.
Bingöl Valiliği’nden yapılan açıklamada da, “Vaka sayılarımız hızla artıyor. Mavi kategoride kalıp örnek İl olalım derken sarı kategoriye geçtik. Bu durumu tekrar tersine çevirmek bizim elimizde. Başa dönmek ve evlere hapsolmak istemiyorsak lütfen kurallara uyalım” ifadeleri kullanıldı.
Balıkesir’de ev ziyaretleri yasaklandı
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında toplanan Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından ek tedbirler alındı. Berber, kuaför, güzellik merkezleri, şehirlerarası otobüs terminallerinin giriş-çıkışlarında ve marketlere girişlerde HES kodu zorunluluğu getirildi. Ayrıca sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde, marketlere araçlarla gidilmemesi için market otoparkların kapatılmasına karar verildi. Çocuk parkları, çocuk oyun grubu bulunan alanlar ve sitelerin içinde yer alan çocuk oyun alanlarının belediyeler ve site yönetimleri tarafından kullanıma kapatılması, sahil bantları ile yoğunluk yaşanan caddelerdeki banklarda en fazla 2 kişinin oturması da alınan kararlar arasında yer aldı. Piknik ve mesire alanlarındaki yoğunluğun kontrol altına alınması kararlaştırılırken, dikkat çeken önemli diğer bir uygulama ise ev ziyaretlerinin yasaklanması oldu. Bu yasağın sağlanması için kaymakamlıklar tarafından site ve apartman yöneticilerine tebligat ulaştırması kararlaştırıldı.
Her il birbirinden etkilenecek
Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, kentteki vaka sayısının artmasının ardından 1200 kamu personeliyle ev ev gezip, mutant virüse karşı aileleri uyardı. Vali Işık, kentte ilk günden bu yana bütün tedbirlerin alındığını, fakat son çare olarak ev ev gezip mutant virüse karşı farkındalık oluşturmak için sahaya indiklerini söyledi. Işık, “Karaman’daki virüs artışı tabii ki Türkiye genelindeki artıştan kaynaklanıyor. İlimizi diğer illerden soyutlamamız mümkün değil. Bu sosyal hareketlilik olduğu müddetçe her il birbirinden etkilenecek” dedi.
Yalova Belediye Başkanvekili Mustafa Tutuk, “Yalova Valisi başkanlığında İl Hıfzısıhha Kurulu toplanacak. Yükselişin ek tedbirler getireceği kaçınılmaz. Yaşanan artıştan dolayı çok özel, ek tedbirler gelecek” açıklamasını yaptı.