VAR KRİZİ

VAR KRİZİ
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi spor gündemine dair açıklamalar yaptı ve Giresunspor ile Ümraniyespor'un VAR'ın kaldırılması yönündeki taleplerine yanıt verdi.VAR sisteminin iptaline dair talepler...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi spor gündemine dair açıklamalar yaptı ve Giresunspor ile Ümraniyespor'un VAR'ın kaldırılması yönündeki taleplerine yanıt verdi.

VAR sisteminin iptaline dair talepler üzerine konuşan Büyükekşi "Bu yıl ilk kez 1. Lig'de de VAR sistemini kullanıyoruz. Gri pozisyonlara zaten karışmıyor. Hakemin göremediği net pozisyonlarda uyarı yapıyor. Bu sistem hakkında talepler için bir iki kulübe değil, bütün kulüplerin taleplerine bakmamız lazım. Bu sistem olmasaydı, penaltılar ve ofsaytlar da birçok hata yapılırdı" ifadesini kullandı.

Hakem eleştirilerini de yanıtlayan Büyükekşi, "Hakemler de insan ve onlar da yanlış yapabiliyorlar. Önemli olan onların iyi niyetli olması. Zaten hata yapan hakemler, performanslarına göre ceza alıyor. Umuyorum hakemlerimizin performansı artar" dedi.