Varlık Fonu’nu onaylamadığım için yurt dışına çıkmamı istediler

Varlık Fonu’nu onaylamadığım için yurt dışına çıkmamı istediler
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, görevi boyunca sorumlu olduğu alanlarda yaptığı işlere dair içinin çok rahat olduğunu ifade etti ancak kendisine Varlık Fonu konusunda çok baskı yapıldığını söyledi.Baskılara rağmen...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, görevi boyunca sorumlu olduğu alanlarda yaptığı işlere dair içinin çok rahat olduğunu ifade etti ancak kendisine Varlık Fonu konusunda çok baskı yapıldığını söyledi.

Baskılara rağmen Varlık Fonu’na onay vermediğini aktaran Babacan, “Ben doğru olmadığını düşündüğüm tek bir görevlendirme, atama yapmadım. Benim tek başıma imza atmayıp da bloke ettiğim çok konu oldu. Örnek Varlık Fonu… Ben Hazine’den sorumluydum Başbakan Yardımcısıydım. Fakat ben onay vermediğim için o fon kurulamadı. Çünkü sorumluluk alanım. Ben itiraz ederken yapmaları mümkün değil. Bir konuda dendi ki bana ‘madem sen imzalamıyorsun yurt dışına çık bir vekil bakan olsun o vekil bakan imzalasın’ denildi. Ben yurt dışına çıkmadım o iş olmadı” dedi.

‘CUMHURBAŞKANINDAN AÇIKLAMA GELMEDİ’

Partisinin 1. Olağan Kastamonu İl Kongresinde konuşan Babacan, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret ve tehditlerde bulunmasının ardından Cumhurbaşkanı'ndan konuya ilişkin açıklama gelmemesini eleştirdi. Babacan, “Her konuda hemen anında açıklama yapan Cumhurbaşkanı'ndan bir ses duydunuz mu? Çok değil, yedi sene evvel ‘çeteler dönemi, mafya dönemi bitmiştir' diyen Cumhurbaşkanı, bugün illegal yapıların suça konu sözlerine tek kelime edemiyor. Cumhurbaşkanı, ittifak bozulur kaygısıyla, ortağının suça sahip çıkmasına ses çıkarmıyor” dedi.