Vatikan’dan işsiz kalan trans seks işçilerine yardım

Vatikan’dan işsiz kalan trans seks işçilerine yardım
Katolik Kilisesi, İtalya’nın başkenti Roma’da koronavirüsü salgını nedeniyle işsiz kalan bir grup trans seks işçisine gıda için para yardımı yaptı. Gazete Duvar’ın haberine göre “Papa’nın Robin Hood’u” lakaplı...

Katolik Kilisesi, İtalya’nın başkenti Roma’da koronavirüsü salgını nedeniyle işsiz kalan bir grup trans seks işçisine gıda için para yardımı yaptı. Gazete Duvar’ın haberine göre “Papa’nın Robin Hood’u” lakaplı Papalık Sosyal Yardım Sorumlusu Kardinal Konrad Krajewski, “Bu durumun neden bu kadar ilgi gördüğünü anlamıyorum. Kilisenin bunu yapması normal” dedi. Dünyanın en genç kardinallerinden biri olan 56 yaşındaki Krajewski, “Gerçekten zordalar çünkü bazen pasaportları, onları kontrol eden kişiler tarafından ellerinden alınıyor. İsa olsa aynısını yapardı” diye konuştu.

PAPA KUCAK AÇMIŞTI

Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco 2013’te “Bir kişi eşcinselse ve Tanrı’yı arıyorsa, iyi niyetliyse, ben kimim ki onu yargılayayım” açıklamasında bulunmuştu. 2 yıl önce de Vatikan’da görüştüğü bir adama “Eşcinsel olup olmaman mühim değil. Tanrı seni böyle yaratmış ve seni olduğun gibi seviyor” demişti.