Venedik kanallarında kuraklık alarmı

Venedik kanallarında kuraklık alarmı
İtalya’nın kanallarla çevrili kenti Venedik’te kurumuş haldeki kanalların görüntüsü kuraklık alarmını yeniden gündeme taşıdı.Ülkenin özellikle kuzey bölgelerinde düşük yağış oranları nedeniyle su kaynaklarında...

İtalya’nın kanallarla çevrili kenti Venedik’te kurumuş haldeki kanalların görüntüsü kuraklık alarmını yeniden gündeme taşıdı.

Ülkenin özellikle kuzey bölgelerinde düşük yağış oranları nedeniyle su kaynaklarında alarm verici düşük seviyeler gözleniyor. Daha ziyade su basmalarıyla haberlere konu olan Venedik kenti de bu kez dar kanallarda günlerdir süren susuzlukla gündemde.

Otomobil gibi motorlu kara taşıtlarının kullanılmadığı kentte ulaşım kanallardan gondol, bot ve kayıklarla yapılıyor. Şehir içi çöp toplama, itfaiye, ambulans gibi servisler de su yoluyla hizmet veriyor.

İtalya basınındaki haberlere göre son günlerde acil sağlık görevlileri ilkyardım hizmetlerinde güçlük yaşıyor, botlarının bazı kanallarda ilerleyememesi yüzünden yürüyerek yardım ulaştırmaya çalışıyor ve hastaları kucaklarında taşıyor.