VERGİ SUÇU RAPORUNDA REKOR

VERGİ SUÇU RAPORUNDA REKOR
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, geçtiğimiz yıl 25 bin 466 adet vergi suçu raporunun savcılığa verildiğini duyurarak bu rakamın Cumhuriyet tarihinin rekoru olduğunu söyledi.Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, vergi müfettişlerince...

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, geçtiğimiz yıl 25 bin 466 adet vergi suçu raporunun savcılığa verildiğini duyurarak bu rakamın Cumhuriyet tarihinin rekoru olduğunu söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, vergi müfettişlerince 2022 yılında yürütülen denetimler hakkında açıklama yaparak, 76 milyar lirayı aşkın kaçağın önlendiği bilgisini verdi.

“2022 yılında yürütülen vergi incelemelerinde; incelenen mükellef sayısı, düzenlenen rapor sayısı, önerilen vergi ve ceza tutarları ile vergi kaçakçılığı nedeniyle bulunulan suç duyurusu sayılarında Cumhuriyet tarihinin bir yıldaki en yüksek seviyesine ulaşarak rekor kırdık” diyen Nebati, “Bakanlığımız vergi müfettişlerince 2022 yılında yürütülen denetimlerde, 77 bin 610 mükellefin vergi incelemesini tamamlayarak 207 bin 958 adet rapor düzenledik. Söz konusu denetimlerde 76 milyar TL’yi aşan tutarda vergi ve ceza önererek vergi kayıp ve kaçağı ile kamu zararını önledik” ifadelerini kullandı.