Vinicius ırkçılıktan bahsederken ağladı: Siyahi insanların acı çektiğini görmek istemiyorum

Vinicius ırkçılıktan bahsederken ağladı: Siyahi insanların acı çektiğini görmek istemiyorum
Real Madrid'in yıldızı Vinicius Junior, Brezilya'nın İspanya ile oynayacakları hazırlık karşılaşması öncesi basın toplantısında konuştu. İspanya'da ırkçılığa maruz kalan yıldız oyuncu basın toplantısında gözyaşları...
Real Madrid'in yıldızı Vinicius Junior, Brezilya'nın İspanya ile oynayacakları hazırlık karşılaşması öncesi basın toplantısında konuştu. İspanya'da ırkçılığa maruz kalan yıldız oyuncu basın toplantısında gözyaşları içinde "Siyahi insanların acı çektiğini görmek istemiyorum" diye konuştu.

Brezilya'nın dünyaca ünlü yıldızı Vinicius, İspanya ile oynayacakları hazırlık karşılaşması öncesinde basın toplantısında çarpıcı açıklamalarsa bulundu.

"Irkçılık kınanmıyor"

Basın toplantısında ırkçılık hakkında konuşurken gözyaşlarını tutamayan Vinicius Junior, şunları söyledi:

"Bence bu her maçta, her gün, her maçımda yaşadığım çok üzücü bir şey. Ayrıca bunun sadece benimle ilgili olmadığını, sadece İspanya'da değil, tüm dünyada böyle olduğunu söylüyorum. Benim ülkemde siyah olduğum için zorluklar yaşanıyor, her zaman beyaz birini seçiyorlar. Bu babamın da başına geldi, ten rengi yüzünden onu işe almadılar. Başıma gelen her şey için bir sürü hakarete maruz kalıyorum. Irkçılık kınanmıyor. Her geçen gün maruz kaldığım hakaretler yüzünden daha da üzülüyorum. Her gün öğreniyorum ki beş ya da altı yıl sonra insanlar benim şu anda yaşadıklarımı yaşamasınlar."

Irkçılık sebebiyle futbola olan ilgisinin azaldığını söyleyen Vinicius, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bence sahada yaptığım her şey hakkında daha az konuşmaları gerekiyor. Elbette kendimi geliştirmeliyim ama sadece 23 yaşındayım ve bu doğal bir süreç. Brezilya'dan genç yaşta ayrıldım ve ırkçılık hakkında fazla bir şey öğrenemedim. Burada İspanya'da eğitim alabiliyorsunuz. Bazen oynamak için daha az arzu duyuyorum, daha az istek... Savaşmaya devam etmek istiyorum."