Virginia’da bir ayda ikinci silahlı saldırı

Virginia’da bir ayda ikinci silahlı saldırı
ABD’nin Virginia eyaleti, bir ay içinde düzenlenen ikinci silahlı saldırıyla dikkat çekti. Chesapeake kentinde bir süpermarkete düzenlenen silahlı saldırıda en az 7 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.Yerel...

ABD’nin Virginia eyaleti, bir ay içinde düzenlenen ikinci silahlı saldırıyla dikkat çekti. Chesapeake kentinde bir süpermarkete düzenlenen silahlı saldırıda en az 7 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

Yerel saatle akşam 22.12’de bir süpermarkette silahlı bir kişi aniden etrafa ateş açmaya başladı. Twitter’dan yapılan paylaşımda saldırıda 7 kişinin hayatını kaybettiğinin tespit edildiği duyuruldu.

SALDIRGAN ÖLDÜ
Verilen bilgilere göre, saldırgan da market içerisinde ölü olarak bulundu. Saldırganın intihar edip etmediği henüz bilinmiyor. Ancak olay yerinde polisin herhangi bir şekilde ateş açmadığı ya da saldırganla silahlı çatışmaya girmediği belirtildi. Saldırganın market çalışanlarından biri olma ihtimali üzerinde de duruluyor. Ancak polis, henüz saldırıya ilişkin net bir açıklama yapmadı.

Virginia eyaletinin Charlottesville kentinde de bu ayın başlarında düzenlenen bir başka silahlı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmişti. ABD’de üç ve daha fazla sayıda kişinin hayatını kaybettiği saldırılar toplu silahlı saldırı olarak değerlendiriliyor.