Virüs gidiyor hastalık bitmiyor

Virüs gidiyor  hastalık bitmiyor
Koronavirüsün etkilerini araştırmak üzere İstanbul Tıp Fakültesi tarafından 1 ay önce açılan “KOVID-19 Hastaları İzlem Merkezi” çalışmalarının ilk sonuçları açıklandı. Merkezin ilk 1 aylık sonuçlarını açıklayan...

Koronavirüsün etkilerini araştırmak üzere İstanbul Tıp Fakültesi tarafından 1 ay önce açılan “KOVID-19 Hastaları İzlem Merkezi” çalışmalarının ilk sonuçları açıklandı. Merkezin ilk 1 aylık sonuçlarını açıklayan Prof. Dr. Tufan Tükek, “Bir aylık süre içerisinde kontrolü biten 600 hasta oldu. Bu hastalardan 300’ü bizde yatan hasta, 200 kişi ayakta ve 100 kişi de dışarıdan takipli hasta kliniğimize başvurdu” dedi. Hastaların büyük çoğunluğunun iyileştiğini belirten Tükek, virüsün bazı hastalarda devam eden problemler yarattığını aktardı.
Göğüs ağrısı, nefes darlığı ve ishalin bunlar arasında olduğunu aktaran Tükek, “Özellikle göğüs darlığı ve öksürük problemi yüzde 25 oranında devam etmekte. Yüzde 10-15 oranında hastada ishal şikayetinin devam ettiğini gördük. Yüzde 20 oranında ise göğüs ağrısı şikayeti ağrısı devam ediyor. Bunları hastalığın devamı gibi algılıyoruz. 3’üncü ve 6’ncı ayda yapacağımız kontrollerle ‘kalıcı bir hasar mı, yoksa geçici bir bronş rahatsızlığı mı?’ onu o zaman söyleyeceğiz” dedi.