Virüse serbest dolaşım hakkı

Virüse serbest dolaşım hakkı
Bilim Kurulu’nun, temaslı aşılıların karantinaya alınmaması ve semptom göstermeyenlere PCR testi yapılmaması kararlarından sonra şimdi de THY iç hat uçuşlarında PCR testi şartını kaldırdı.Seyahat, toplu etkinlik, kamu...

Bilim Kurulu’nun, temaslı aşılıların karantinaya alınmaması ve semptom göstermeyenlere PCR testi yapılmaması kararlarından sonra şimdi de THY iç hat uçuşlarında PCR testi şartını kaldırdı.

Seyahat, toplu etkinlik, kamu ve özel işyerleri ile okullarda aşısız ve aşı süreci tamamlanmamış kişiler için getirilen negatif PCR testi zorunluluğu da tamamen kaldırıldı. İçişleri Bakanlığı, Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri çerçevesinde Sağlık Bakanlığının değerlendirmelerini içeren yazı doğrultusunda, ulaşım, bazı etkinlikler ve okullardaki PCR testi zorunluluğunu öngören uygulamaların kaldırılmasına ilişkin yeni yazıyı valiliklere gönderdi.

İÇ HAT UÇUŞLARINDA DA TEST ARTIK YOK
Koronavirüsle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın 6 Eylül 2021’de yayımladığı genelde, iç hat uçuşlarında check-in (bilet-bagaj işlemi) sırasında HES kodu aracılığıyla aşılı, geçirilmiş Covid-19 hastalık veya azami 48 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR testi şartı aranıyordu.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, konuya ilişkin olarak Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Yetkili makamlarımızın aldığı karar doğrultusunda tüm yolcularımızdan İç hat uçuşlarında PCR test zorunluluğu kaldırılmıştır. HES kodunu ibraz yeterli olacaktır” dedi.