“Virüsü ailemize götürmekten korkuyoruz”

“Virüsü ailemize  götürmekten korkuyoruz”
Koronavirüse karşı mücadelede en önemli rollerden birine sahip olan paramedikler her gün çok sayıda hastayı ambulanslarla naklediyor, acil durumlara müdahale ediyor. İstanbul’da ambulanslarda çalışan bir paramedik en büyük...

Koronavirüse karşı mücadelede en önemli rollerden birine sahip olan paramedikler her gün çok sayıda hastayı ambulanslarla naklediyor, acil durumlara müdahale ediyor. İstanbul’da ambulanslarda çalışan bir paramedik en büyük korkularının farkında olmadan eve koronavirüs taşımak olduğunu söyledi.
Koronavirüs taşıyıcısı olmamak için koruyucu ekipmanın önemine vurgu yapan sağlık çalışanı, ekipmanlarda sıkıntı yaşandığını aktardı. BBC Türkçe’ye konuşan sağlıkçı, bir hastadan diğerine virüs taşımamak için gittikleri her vakada ayrı ekipman gitmeleri gerektiğini ancak bir dönem kendilerinden aynı ekipmanlarla devam etmelerinin talep edildiğini söyledi.
HİJYEN SORUNU VAR
Yoğun uğraşlar sonucu bunu geri çevirmeyi başardıklarını söyleyen sağlık çalışanının bir diğer şikayeti de bağlı bulundukları istasyonlardaki hijyen sorunu. Paramedik, istasyonlarına geçen yıldan beri ödenek eksikliği yüzünden temizlik görevlisi gönderilmediğini aktardı.
“ALAKASIZ TELEFON GELİYOR”
“İhtiyaçlarınız için 112’yi arayın” çağrısının İstanbul’da telefon yükü yarattığını söyleyen paramedik, çok sayıda alakasız telefon gelmeye başladığını ve önemli şikayetlere cevap vermekte geciktiklerini söyledi.