Visa ve Mastercard da Rusya’daki operasyonlarını durdurdu

Visa ve Mastercard da Rusya’daki operasyonlarını durdurdu
Ödeme sistemleri Visa ve Mastercard da, Ukrayna işgaline tepki olarak Rusya’daki işlemlerini durdurduğunu açıkladı. İki şirket, Çin dışında tüm dünya genelindeki kredi ve anlık borç ödemelerinin yüzde 90’ını kontrol...

Ödeme sistemleri Visa ve Mastercard da, Ukrayna işgaline tepki olarak Rusya’daki işlemlerini durdurduğunu açıkladı. İki şirket, Çin dışında tüm dünya genelindeki kredi ve anlık borç ödemelerinin yüzde 90’ını kontrol ediyor.

Rusya’nın büyük bankaları, bu durumun müşterileri üzerinde büyük bir etkisi olmayacağına dair açıklamalar yaptı bile. Rusya Merkez Bankası da Rusya bankaları tarafından bugüne kadar verilen tüm Visa ve Mastercard kartlarının Rusya sınırları içinde çalışmaya devam edeceğini açıkladı.

Rusya’nın büyük bankalarından Sberbank, kartların Rusya topraklarında nakit para çekme, para transferi yapma, hem offline hem online alışverişlerde kullanılmaya devam edeceğini duyurdu. Bankanın açıklamasına göre Rusya’daki tüm ödemeler ulusal bir sistem üzerinden gerçekleşiyor, yabancı sistemlere dayanmıyor.

Ancak Rusya’dan verilmiş olan Mastercard ve Visa kartlar yurt dışında kullanılamayacak, yurt dışından alınmış kartlar da Rusya içinde çalışmayacak.