Viyana’da terör rastgele ateş açtılar

Viyana’da terör rastgele ateş açtılar
Avusturya’nın başkenti Viyana’da 6 ayrı noktada silahlı saldırılar gerçekleşti. Olayda bir saldırganın öldüğü diğerlerinin ise kaçtığı kaydedildi. Saldırıda aralarında bir polisin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı....

Avusturya’nın başkenti Viyana’da 6 ayrı noktada silahlı saldırılar gerçekleşti. Olayda bir saldırganın öldüğü diğerlerinin ise kaçtığı kaydedildi. Saldırıda aralarında bir polisin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı. En az 2 kişi hayatını kaybetti. Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer olayı terör saldırısı olarak değerlendirdiklerini belirtti. Kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Saldırılardan birinin Stadttempel Sinagogu yakınında meydana geldiği açıklandı. Devlet televizyonu ORF, en az 15 yaralının hastanede tedavi gördüğünü 7’sinin durumunun ağır olduğunu kaydetti. Polis, sivillere açık alanlardan uzak durmaları çağrısı yaparken, saldırıya ilişkin fotoğraf ve video paylaşılmamasını istedi.
Saldırıya Avrupa’dan tepkiler geldi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte saldırıyı kınadı.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun da olayla ilgili olarak, “Türkiye, terörizmin karşısında ve Avusturya halkının yanındadır” mesajını paylaştı.