İmamoğlu özür diledi

İmamoğlu özür diledi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Karadeniz gezisinde gazetecilerle otobüsten paylaşılan fotoğrafa gelen tepkiler sonrasında yaptığı bir açıklamada “Vız gelir tırıs gider" ifadesinden dolayı özür...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Karadeniz gezisinde gazetecilerle otobüsten paylaşılan fotoğrafa gelen tepkiler sonrasında yaptığı bir açıklamada “Vız gelir tırıs gider" ifadesinden dolayı özür diledi. Başkan İmamoğlu, yazlık fide dağıtımı için dün düzenlenen törende yaptığı konuşmada "Ben çifti çocuğuyum, benden kibir doğmaz. Bu yakıştırmaları yapan arkadaşlardan sadece dün bir konuşmada yaptığım vız gelir tırıs gelir lafından ötürü özür diliyorum" ifadelerini kullandı. İmamoğlu sözlerinin devamında şunları kaydetti:

"Bir fotoğrafla linç edilen yok sayılan tabiri caizse kaptanlığını yaptığım gemiden inilen, artık yok sayılan, oy vermem denilen bir kişi durumuna düşürülürse insanın kalbi kırılıyor, canı yanıyor, birkaç cümle de yanlış laf kurabiliyorum. O yanlış kurduğum laflar için özür diliyorum altını çizeyim.”

"Yok sayılan, oy vermem denilen bir kişi durumuna" düşürüldüğünü ve bundan dolayı kalbinin kırıldığını ifade eden İmamoğlu, sadece yanlış kurduğunu kabul ettiği ifade için özür dilediğinin alını çizdi. 19 Mayıs günü kendisini eleştirmek ve duygularını paylaşmak isteyenlerle bir araya gelmek istediğini belirten İmamoğlu, "Uygar bir biçimde dinleyeceğim uygar bir biçimde de cevaplarını vereceğim" dedi.

İmamoğlu, daha önce yaptığı açıklamasındaki, "Ya bu insan ne yapmak istedi, ne istiyor’u anlamadan, anlamaya çalışmadan bu tarz girişimleri yapanları akıllı olmaya davet ediyorum. Başka hiçbir davetim yok. Akıllı olmaya davet ediyorum" sözlerine de açıklık getirdi. İBB Başkanı, "Biz bu süreci büyük bir seferberlik süreci olarak kabul ettik ve bu sürecin bu tür kazalara uğramaması için hassas olmamız gerektiğini hatırlatıyoruz. Akıllı olalım dememin altında yatan da gerçek akıldır. Ayar veren akıllı olalım kavramı değildir" ifadelerini kullandı. İmamoğlu'nun "Vız gelir tırıs gider. Hiç umurumda değil" ifadesine sosyal medyada tepki yağmıştı.

Çiftçilere 5 milyon ücretsiz fide

İBB, 15 ilçe, 166 mahallede toplam 1.140 çiftçiye ücretsiz ulaştırılacak yaklaşık 5 milyon yazlık sebze fidesi dağıtımına başladı. İstanbullu çiftçilere ücretsiz ulaştırılacak fideleri, kadın çiftçilerle birlikte tırlara yükleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bizi, beton duvarlar değil, gerçekten bereketli tarlalar aydınlığa kavuşturacak ve mutluluğa eriştirecek” dedi. Fide dağıtım törenine, kadın üretici Ayla Berber’in, “Bu iyilik hareketinin, tüm ülkeye İstanbul'dan başlayarak yayılmasını istiyorum” sözleri damga vurdu.