“Vize gecikmesin diye hızlı çalışıyoruz”

“Vize gecikmesin diye hızlı çalışıyoruz”
ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Konsolosluk İşlerinden Sorumlu Elçi Müsteşar Başkonsolos Jayne Howell, Türk vatandaşlarının ABD vizesi başvurularında bir yıllık beklenmesinin yeterince iyi bir süre olmadığını söyledi...

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Konsolosluk İşlerinden Sorumlu Elçi Müsteşar Başkonsolos Jayne Howell, Türk vatandaşlarının ABD vizesi başvurularında bir yıllık beklenmesinin yeterince iyi bir süre olmadığını söyledi ve bu konuda her gün mümkün olduğunca çok yenilik getirmek ve bekleme sürelerini azaltmak için olabildiğince çok çalışmakta olduklarını bildirdi.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliğinin Çukurambar’daki yeni hizmet binası ve geliştirilen konsolosluk hizmetleri, Ankara’daki haber ajansları muhabirlerine tanıtıldı. Vize işlemlerinin yapıldığı bölümü de tanıtan Howell, “Burada görüşmelere gelen başvuru sahiplerinin konuşmaları sırasında onların mahremiyetine özen gösterecek şekilde, seslerinin dışarıdan daha az duyulmasını sağlayan bir sistem geliştirdik ve bu sistemden istifade edeceğiz” dedi.

Howell, turun ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Özellikle Türk vatandaşlarının vize işlemleriyle ilgili şikayetlerine yönelik soruya yanıt veren Howell, “İnsanların özellikle vize başvuruları için uzun bekleme sürelerinden dolayı hayal kırıklığı yaşadıklarını düşünüyorum ve açıkça ifade etmek gerekirse bunu da anlıyorum. Vize başvurusu için bir yıllık bekleme süresi yeterince iyi bir süre değil elbette. Biz de bu konuda her gün mümkün olduğunca çok yenilik getirmek ve bekleme sürelerini azaltmak için olabildiğinde çok çalışmaktayız” ifadelerini kullandı.

Bazı başvuru sahiplerine uygulanan mülakat muafiyetine de değinen Howell, “Düzenlendiği sürenin tamamında geçerli olan ve son dört yıl içinde süresi dolan bir vizeye sahip kişiler, vizelerini posta yoluyla yenileyebilirler. Bunu da internet sitemize girerek ve randevu alarak gerçekleştirebilirler. Bu yöntemle vize almak için uygun görülmeleri halinde otomatik olarak yönlendirilecekler” dedi.