Vodafone Net JİNNEWS’e erişimi engelledi: 'Aile profiline aykırı'

Vodafone Net JİNNEWS’e erişimi engelledi: 'Aile profiline aykırı'
Vodafone Net isimli internet sağlayıcısı, “Kadın kalemiyle hakikatin izinde” sloganıyla yayını sürdüren JİNNEWS’e (www.jinnews41.xyz)  doğrudan erişimi engelledi. Doğrudan erişime engellendiMezopotamya Haber Ajansı'nda...

Vodafone Net isimli internet sağlayıcısı, “Kadın kalemiyle hakikatin izinde” sloganıyla yayını sürdüren JİNNEWS’e (www.jinnews41.xyz)  doğrudan erişimi engelledi. 

Doğrudan erişime engellendi

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, engel bilgilendirmesinde, daha önce aynı şekilde JİNNEWS’e erişim engelli getiren Türk Telekom internet veri sağlayıcısının öne sürdüğü “Aile Profili” gerekçesi öne sürüldü. Sağlayıcı üzerinden JİNNEWS’e girildiğinde, “Erişmeye çalıştığınız web adresine şu an geçerli ‘güvenli internet’ ayarlarınız gereği erişilememektedir. Seçtiğiniz profilde bu siteye erişebilmeniz gerektiğini düşünüyorsanız lütfen tıklayın” yazısına yer verildi. 

Aile profiline aykırı bulundu

Söz konusu duruma ilişkin Müşteri Hizmetleri ile yaptığımız görüşmede, ayarın Vodefone “Yanımda” uygulaması üzerinden değiştirildiği ifade edildi. Ayarları değiştirmek için indirilen uygulama “Güvenli internet” başlığı altından profil seçimine yönlendirdi. 

Ancak burada “çocuk profili” ve “aile profili” dışında başka bir seçeneğe yer verilmedi. Her iki profil seçiminin altında da, “Pedogoji ve psikoloji uzmanlarının bulunduğu BTK komisyonu tarafından belirlenen sitelere erişim sağlanır. Sohbet ve sosyal medya siteleri kısıtlanır. Sadece sabit içerikli oyunlar oynanabilir” yazısı yer aldı. 

Her iki profil seçimi durumunda da JİNNEWS’e erişim mümkün olmadı. JİNNEWS’e başka ülkeler üzerinden internete bağlama fırsatı sunan VPN kanalları üzerinden ulaşmak mümkün.