“Vururuz” tehdidini gördü: İngiltere uzun menzilli füze gönderiyor

“Vururuz” tehdidini gördü:  İngiltere uzun menzilli füze gönderiyor
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, “Vururuz” tehdidine rağmen ABD’nin ardından İngiltere de Ukrayna’ya uzun menzilli füze göndereceğini açıkladı. Savunma Bakanı Ben Wallace’ın Ukrayna’ya gönderileceğini açıkladığı...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, “Vururuz” tehdidine rağmen ABD’nin ardından İngiltere de Ukrayna’ya uzun menzilli füze göndereceğini açıkladı. Savunma Bakanı Ben Wallace’ın Ukrayna’ya gönderileceğini açıkladığı M270 roket sisteminin, savaşın seyrini değiştirmede etkili olacağı savunuluyor. Rus gemilerinin ise dün Ukrayna’nın Karadeniz kıyılarından 100 kilometre geriyi çekildiği öne sürülüyor.

İngiltere hükümeti Ukrayna›ya kaç adet füze gönderileceğini açıklamadı. Ancak BBC›nin edindiği bilgilere göre, ilk etapta üç füze gönderilmesi planlanıyor. İngiliz uzmanlar önümüzdeki haftalarda füze sisteminin nasıl kullanılacağıyla ilgili olarak Ukrayna ordusuna eğitim verecek.

Wallace, “Bu üstün yetenekli füze sistemleri Ukraynalı dostlarımızı Putin’in ayrım gözetmeksizin şehirleri dümdüz etmek için kullandığı uzun menzilli füzelere karşı daha iyi bir şekilde koruyacak” dedi.

RUSYA GEMİLERİ UZAKLAŞIYOR
Rus donanmasına ait gemilerin, Ukrayna ordusunun füze ve insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırılar nedeniyle Ukrayna’nın Karadeniz kıyılarından 100 kilometreden fazla uzaklaştığı öne sürülüyor. Ukrayna donanması yetkilileri, Rusya’nın Karadeniz’in kuzeybatı bölgelerinin kontrolünü yeniden ele geçirmek amacıyla Kırım Yarımadası ve Herson kentinin bulunduğu bölgeye füze sistemleri yerleştirdiğini bildirdiler.

İngiltere›nin kararı, ABD›nin geçtiğimiz hafta Ukrayna›ya füze sistemi göndereceğini açıklamasını izliyor. Putin, Batı ülkelerinin Kiev’e silah yardımına devam etmesi durumunda Ukrayna’da daha fazla yeri hedef alacaklarını söylemişti.