Wushu'daki skandalların mimarı YRP'li Akyüz'den İstanbul'da AKP'ye destek açıklaması

Wushu'daki skandalların mimarı YRP'li Akyüz'den İstanbul'da AKP'ye destek açıklaması
Wushu Federasyonu'nda yaptığı skandallarla adı gündeme gelen Yeniden Refah Partisi Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Abdurrahman Akyüz "Erbakan yaşasa Cumhur İttifakı'nı desteklerdi" dediAKP ile Yeniden Refah Partisi heyetlerinin...
Wushu Federasyonu'nda yaptığı skandallarla adı gündeme gelen Yeniden Refah Partisi Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Abdurrahman Akyüz "Erbakan yaşasa Cumhur İttifakı'nı desteklerdi" dedi

AKP ile Yeniden Refah Partisi heyetlerinin seçim öncesi iş birliği için yaptığı görüşmeler tıkandıktan sonra YRP tek başına seçime girme kararı almış ve büyükşehirlerde adaylar çıkarmıştı.

YRP adaylarının AKP’ye oy veren küskün seçmene hitap etmesi AKP içinde rahatsızlıklara yol açtı.

Öte yandan etkin bir seçim çalışması yürüten YRP’nin içinden çatlak sesler çıkmaya da devam ediyor.

İstanbul’da Erbakan’ın damadı aday

Yeniden Refah Partisi, İstanbul'da Necmettin Erbakan'ın damadı olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz'ü aday gösterdi.

Wushu skandalı ile anılan YRP’li isimden AKP’ye destek çıkışı

Öte yandan seçimlere 10 gün kala Yeniden Refah Partisi Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Abdurrahman Akyüz’den dikkat çeken bir çıkış geldi.

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili ve Yeniden Refah Partisi Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Abdurrahman Akyüz, Milli Görüş hareketinin kurucu lideri merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın hayatta olması durumunda Cumhur İttifakı'nın devam ettirilmesini isteyeceğini belirtti.

Erdoğan’ı övdü

Erdoğan’ı öven Abdurrahman Akyüz, "Şimdiye kadar Türkiye'nin faydasına kim çalıştı? Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan... Bu tartışılmaz bir gerçek. Geçen mahalli seçimlerde de biz İstanbul'da Binali Yıldırım'a destek vereceğimizi söyledik. Ancak Binali Yıldırım kazanamadı. İstanbul 5 sene bir kayba uğradı. Belediyecilik önemli bir konu. Spor açısından da önemli. Spor bu belediyeler aracılığıyla çok daha iyi gelişebiliyor, yayılabiliyor. Ben yine tarafım. Yeniden Refah Partisi Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi olarak da benim şahsi bir görüşüm var. Geçen seneki seçimlerde biz Cumhur İttifakı içerisinde yer aldık. Hala bunu savunuyorum"

Erbakan AKP’nin kazanmasını isterdi

Abdurrahman Akyüz, Necmettin Erbakan'ın yaşaması durumunda Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini ileri sürerek, şunları kaydetti:

"Necmettin Erbakan hocam bugün yaşasaydı şüphesiz ki benim de söylediğim gibi Cumhur İttifakı'nın devam ettirilmesini isterdi. Hatta yani Cumhur İttifakı'nın içerisinde aktif rol alıp ekonomiyi de bugünkü zorluklardan kurtarmanın bir yoluna bakardı. İstanbul'da tabii ki Cumhur İttifakı'nın adayının kazanması için bir yol izlerdi. Kesinlikle ittifak içinde yer almamayı tercih etmezdi. Erbakan hocam olsaydı Murat Kurum'u belediye başkanı yapmamızı beklerdi. Murat Kurum 'Biz de Erbakan hocanın talebeleriyiz.' diyor. Bende Erbakan hassasiyeti var. Genel Başkanımız Sayın Fatih Erbakan son dakikada böyle bir karar açıklarsa şaşırmam. İnşallah da öyle yapar. Bizim burada bir tavır takınmamız lazım. Bizim adayımızın geri çekilmesi de olabilir. Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum'u bir şekilde desteklemek gerekiyor. Bunu yaparsak tabanın gözünde de iyi bir izlenim olur. Kaybettiren tarafta olursak bu durumu çok hoş karşılamayacaklardır."

Wushu Federasyonu’ndaki skandal

Abdurrahman Akyüz 2020 yılında Wushu Federasyonu’nda yaşanan skandalla gündeme geldi.

TWF Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün kızı Elif Akyüz kurallara aykırı olmasına rağmen Türkiye Wushu Kungfu Şampiyonası’na hem hakem hem de sporcu olarak katıldı. Akyüz, annesinin de yer aldığı hakemlerin puanlarıyla şampiyon ilan edildi.