Xavi'den Arda Güler yorumu: Çok üzücü, yazık oldu

Xavi'den Arda Güler yorumu: Çok üzücü, yazık oldu
La Liga'nın 28. haftasında Real Madrid, Celta Vigo karşısında 4-0'lık net bir galibiyet kazanırken, Madrid'in 4'üncü golünü milli futbolcu Arda Güler kaydetti. Barcelona Teknik Direktörü Xavi, Arda Güler'in performansına ilişkin...
La Liga'nın 28. haftasında Real Madrid, Celta Vigo karşısında 4-0'lık net bir galibiyet kazanırken, Madrid'in 4'üncü golünü milli futbolcu Arda Güler kaydetti. Barcelona Teknik Direktörü Xavi, Arda Güler'in performansına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Xavi, Arda için "Bu çocuk harika. Bizimle olmaması çok üzücü, yazık oldu" ifadelerini kullandı.

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 28. haftasında Real Madrid sahasında oynadığı maçta Celta Vigo'yu 4-0 mağlup ederken, oyuna son dakikalarda giren milli futbolcu Arda Güler, Real Madrid'deki ilk gol mutluluğunu yaşadı.

İspanya'da manşetleri süsledi

Real Madrid taraftarının da daha fazla süre almasını istediği milli futbolcun eflatun beyazlı formayla attığı ilk golün ardından manşetleri süsledi. İspanyol basını, genç futbolcudan övgüyle söz ederken, Arda Güler'in Real Madrid'in geleceğinde çok önemli bir yer alacağını kaydetttiler.

"İnanılmazdı"

Arda Güler ise Real Madrid televizyonuna yaptığı açıklamada, "İnanılmaz atmosferde gol atmak tabii ki çok güzeldi. Çok mutluyum. İnşallah, tabii ki bunların devamı gelecek. Bunun için çalışmaya devam edeceğim. İnanılmazdı." şeklinde konuştu.

Ancelotti: Burada çok büyük bir geleceği var

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Anceloti de Arda Güler'in attığı golü şu sözlerle değerlendirdi: "Çok az süre aldı. Ama bir şeyler yapacağından emindim. Büyük bir yetenek. Çok güzel bir gol oldu. Burada çok büyük bir geleceği var. Bundan çok eminiz."

Arda, Barcelona'yı üzdü

Geçtiğimiz sezon Arda Güler'i transfer etmek için Real Madrid ile yarışan ancak ezeli rakibine kaptıran Barcelona'da genç yıldızın attığı golün ardından üzüntü vardı.

Xavi'den Arda Güler yorumu: Bu çocuk harika

Real Madrid'e yakınlığı ile bilinen İspanyol spor sitesi Defensa Central'de yer alan haberde, Katalan ekibinin teknik direktörü Xavi Hernandez'in Arda Güler'in attığı golden sonra kurmaylarıyla genç yıldızın performansını konuştuğu ifade edildi. Haberde, Xavi'nin Arda için, "Bu çocuk harika! Harika bir gol attı. Bizimle olmaması çok üzücü, yazık oldu" ifadelerini kullandığı kaydedildi.

"Bu, Barcelona'nın son yıllarda yaptığı hataları ortaya koyuyor"

Barcelona'nın büyük uğraş vermesine rağmen Arda Güler'i transfer edememesini de değerlendiren Xavi'nin, "Bu, Barcelona'nın son yıllarda yaptığı sportif yönetim hatalarını açıkça ortaya koyuyor, ancak unutulmaması gereken bir şey de genç Türk'ün Real Madrid'e imza atmayı tercih etmiş olması." dediği belirtildi.

19 yaşındaki milli futbolcu sezon başında Fenerbahçe'den 20+10 milyon euro karşılığında Real Madrid'e transfer olmuş ve eflatun beyazlı kulüple 30 Haziran 2029'a kadar sürecek sözleşmeye imza atmıştı. Arda Güler, Real Madrid formasını bugüne kadar 6 maçta giyme şansı bulurken 1 gol kaydetti.