Ya içeride ya dışarıda sonunda bir araya geleceğiz

Ya içeride ya dışarıda sonunda bir araya geleceğiz
Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş sosyal medya hesabından liderlere seslenerek “Tüm liderlere sesleniyorum, yakında hepinizle bir araya geleceğiz. Ya içeride ya dışarıda!”dedi....

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş sosyal medya hesabından liderlere seslenerek “Tüm liderlere sesleniyorum, yakında hepinizle bir araya geleceğiz. Ya içeride ya dışarıda!”dedi. Demirtaş “Üç yıldır demokrasi ittifakı olsun diye çırpınıp durduk, olmasın diye muhalefet dahil herkes üstüne düşeni fazlasıyla yaptı. Halk demokrasi ittifakını yoksullaşarak kurdu, partiler ne yazık ki kuramadı. Şimdi önümüzde dört ay var, ortak aday diyoruz, yine herkes, olmasın diye ne gerekiyorsa yapıyor. Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır?… Ya tam demokrasi, ya mutlak diktatörlük” ifadelerini kullandı.

Demirtaş Bianet’te kaleme aldığı yazıda ise halkta seçim güvenliğine ilişkin yaşanan korkuya işaret ederek, “Siz mitinglere gidin, örgütlenin, seçim çalışmalarına katılın. Gerisi kolay. Sandık önünüze gelmeden çok önce seçimi kimin kazandığını meydanları doldurarak gösterirseniz kimse tehlikeli işlere girmeye cesaret edemez. Yapmazsanız çeteler sandığı da komple ülkeyi de çalarlar, kaputu açmışlar zaten” değerlendirmesini yaptı.