'Yalan Üretim Merkezi': Devamı gelmedi, video silindi

'Yalan Üretim Merkezi': Devamı gelmedi, video silindi
AK Parti'nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ı hedef almak isterken 128 milyar doları tekrar gündeme getirdiği ve sosyal medyada alay konusu olalan, 'Yalan Üretim Merkezi' isimli çizgi film...

AK Parti'nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ı hedef almak isterken 128 milyar doları tekrar gündeme getirdiği ve sosyal medyada alay konusu olalan, 'Yalan Üretim Merkezi' isimli çizgi film videosu, partinin sosyal medya hesaplarından silindi.

AK Parti'nin bu hamlesinin Z kuşağına yönelik olduğu söylenirken parti içinde de tartışmalara neden olduğu yorumları yapılmıştı. "Devamı gelecek..." şeklinde biten animasyon, partinin sosyal medya hesaplarından silindi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, videonun silinmesiyle ilgili Twitter’da yaptığı açıklamada, “parti olarak siyasette seviyeli muhalefetin oluşması için adım attıklarını" ve "siyasette yalanın ulaştığı boyuta dikkat çektiklerini” belirterek amaçlarına ulaştıklarını söyledi.

Dağ, “Bundan sonrasında da bilgi ve belgeye dayalı, seviyenin korunduğu, aziz milletimize sadece gerçeklerle konuşacakları bir zemin istiyoruz” dedi.

CHP’de ise Parti Sözcüsü Faik Öztrak, videonun silinmesiyle ilgili yaptığı paylaşımda gençlere seslenerek, “Spoiler vermek istemem. Ama bu filmin sonu, Sandıkta Hezimet” ifadelerini kullandı.

AYVALI DA PAYLAŞIMLARINI SİLDİ

AK Parti MKYK Y. Üyesi, Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı da sosyal medyada yaptığı paylaşımları sildi. Ayvalı, "İzlerken kudurdukları videoyı silmemizi istiyorlar. Şaka gibi. Biz sizin yüzlerce yalanınıza tahammül ettik. Bir çizgi film bu kadar acıttıysa oynamayalım" yazmıştı.

PARTİYİ KARIŞTIRDI

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, dünkü köşe yazısında AK Parti'nin çizgi filminin partide kriz çıkardığını belirtti.

Alçı yazısında, "Ancak duyduğuma göre tabanda karşılık bulmuş görünse de parti içinde eski kuşak bazı isimler videoya daha doğrusu konvansiyonel olmayan siyaset yaklaşımına tepki koyuyorlarmış. İşin ciddiyetinin kaçtığını söylüyor ve itiraz ediyorlarmış" ifadelerine yer verdi.