Yalanı yüzüne vurulan Trump, toplantıyı terk etti

Yalanı yüzüne vurulan Trump, toplantıyı terk etti
ABD Başkanı Donald Trump’ın, korona yardımlarına dair basın toplantısına, yalan bilgi içeren bir açıklamasının, medya tarafından ifşa edilmesi damga vurdu. Selefi Obama’nın döneminde çıkarılan bir yasayı, sahiplendiğini...

ABD Başkanı Donald Trump’ın, korona yardımlarına dair basın toplantısına, yalan bilgi içeren bir açıklamasının, medya tarafından ifşa edilmesi damga vurdu. Selefi Obama’nın döneminde çıkarılan bir yasayı, sahiplendiğini ifşa eden gazeteciye kızan Trump, toplantıyı terk etti.
Hafta sonu tatilini geçirdiği New Jersey’e bağlı Bedminster’da basın toplantısı düzenleyen Trump, selefi Barack Obama’nın döneminde, 2014 yılında çıkarılan bir sağlık düzenlemesini kendisinin geçirdiğini iddia etti. Gazilerin sağlık hizmetine daha kolay ulaşmasını sağlayan bu düzenlemeyi geçmişte de ‘sahiplenmiş’ olan Trump, bu kez bir gazetecinin meydan okumasıyla karşılaştı.
CBS News’ün Beyaz Saray muhabiri Paula Reid, “Bu yasayı niçin ısrarla kendinizin çıkardığınızı söylüyorsunuz?” diye sordu. Yanıt vermek istemeyen Trump, kendisine yeni soru sorması için bir başka muhabire işaret etse de, vazgeçmeyen Gazeteci Reid “Bu yasa 2014’te geçirildi. Doğru olmayan bir açıklama yaptınız efendim” diye seslendi.
Trump yine yanıt vermezken, destekçilerinin alkışları altında “Herkese çok teşekkür ederim” diyerek kürsüyü aniden terk etti.