Yalçın Karatepe: Mayıstan ocak sonuna kadar olan enflasyon yüzde 52,5; yapılan zam oranı yüzde 33

Yalçın Karatepe: Mayıstan ocak sonuna kadar olan enflasyon yüzde 52,5; yapılan zam oranı yüzde 33
Ekonomist ve CHP PM Üyesi Porf. Dr. Yalçın Karatepe, emekliye bu hafta ödenmesi beklenen ek ödemeye ilişkin değerlendirme yaptı. Milyonlarca emeklinin mağdur olduğunu dile getiren Karatepe, en düşük emekli maaşının artış oranının...
Ekonomist ve CHP PM Üyesi Porf. Dr. Yalçın Karatepe, emekliye bu hafta ödenmesi beklenen ek ödemeye ilişkin değerlendirme yaptı. Milyonlarca emeklinin mağdur olduğunu dile getiren Karatepe, en düşük emekli maaşının artış oranının yüzde 33,3 olduğunu dile getirdi.

Ekonomist ve CHP PM Üyesi Porf. Dr. Yalçın Karatepe, emekliye bu hafta ödenmesi beklenen ek ödemeye ilişkin değerlendirme yaptı. Milyonlarca emeklinin mağdur olduğunu dile getiren Karatepe, en düşük emekli maaşı artış oranının yüzde 33,3 olduğunu dile getirdi.

Karatepe'nin emekli ek ödemesinin zam oranını eleştirdiği paylaşımı şu şekilde:

"En düşük emekli aylığına yapılan artış nedeniyle ortaya çıkan ödemeler bu hafta hesaplara yatacak. Mayıs ayında 7.500 TL'ye çıkarılan bu tutar son artışla birlikte 10 bin lira oldu. Artış %33,3.

Peki, o tarihten bugüne enflasyon ne oldu? Mayıstan Ocak sonuna kadar olan enflasyon %52,5. Milyonlarca emekli işte böyle mağdur ediliyor."