Yargının darbesini ifşa etti

Yargının darbesini ifşa etti
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İBB Başkanı İmamoğlu’na verilen ceza üzerinden iktidara yüklendi. Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanlarından Uçum’un cezanın onaylanacağına ilişkin sözlerine de tepki gösterdi...

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İBB Başkanı İmamoğlu’na verilen ceza üzerinden iktidara yüklendi. Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanlarından Uçum’un cezanın onaylanacağına ilişkin sözlerine de tepki gösterdi ve “Yargı darbesiyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni bir an önce ele geçirme planlarını ifşa etti” dedi.

Öztrak şu ifadeleri kullandı:
“Biz, ‘Kral değil, kural istiyoruz.’ Ama saray ve şürekası, ‘Boş verin kuralı, getirin kralı’ diyor. Suyu bulandırıp, seçim öncesi İstanbul’a çökmeye çalışıyor. Lafa gelince, ‘Çözümü daima millette, milli iradede bulduk’ diyen sarayın kibirlisi, söz konusu İstanbul’un rantı olunca milletin iradesine hiç saygı göstermiyor. Yargı eliyle, YSK eliyle millet iradesine darbe yapmaktan hiç çekinmiyor. Gözünü karartmış… Seçim öncesi İstanbul’a çökmeye uğraşıyor… Yine sarayın sözde hukukçu danışmanlarından biri çıktı, ‘Yargıtay son sözü söyleyecektir. Yerel Mahkeme’nin kararı, istinafta muhtemelen onaylanır’ dedi. Bu, istinaf mahkemesine talimat değil de nedir? Yargı darbesiyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni bir an önce ele geçirme planlarını ifşa etti. Normal bir ülkede bunun adı, ‘Adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçudur.’ Sarayın hukukçuları bunları söylerse, şürekası boş durur mu? Sarayın atama İçişleri Bakanı, ‘İstinaf ve Yargıtay onadığı anda görevden alırım’ diyerek, sarayda yazılan uğursuz senaryonun nihai amacını açık etmiş”