Yargıtay'da seçim günü: Can Atalay'ın AYM kararını tanımayan daire başkanı da aday!

Yargıtay'da seçim günü: Can Atalay'ın AYM kararını tanımayan daire başkanı da aday!
Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020'de seçilen Mehmet Akarca'nın, 4 yıllık görev süresinin dolması üzerine Yargıtay bugün yeni başkanını seçmek için sandık başına gidiyor. Yargıtay Başkanlığı için adaylığını...
Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020'de seçilen Mehmet Akarca'nın, 4 yıllık görev süresinin dolması üzerine Yargıtay bugün yeni başkanını seçmek için sandık başına gidiyor. Yargıtay Başkanlığı için adaylığını koyan isimler arasında, Can Atalay hakkında AYM tarafından verilen hak ihlali kararını tanımayan Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı da bulunuyor.

Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020'de seçilen Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresi doldu.

Bu kapsamda, Yüksek Mahkemenin 4 yıl boyunca görev yapacak başkanını belirlemek için Yargıtay'ın 348 üyesi, bugün sandığa gidecek.

Akarca dahil Yargıtay üyelerinin her biri başkan adayı olabilecek. Adayların, seçilmek için 175 üyenin oyunu alması gerekecek. Hiçbir adayın salt çoğunluğu sağlayamaması halinde seçimlere devam edilecek.

Dördüncü ve beşinci oylamalarda da salt çoğunluk sağlanamaması halinde yeniden adaylık başvurusunda bulunanlarla seçimler tekrarlanacak. Bu seçimlerde üye tamsayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekecek.

Adaylar arasında Mevcut Başkan Akarca ile birlikte, terör davalarının temyiz incelemesini yapmakla görevli Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk bulunuyor. Şentürk'ün başkanlığını yaptığı daire, Anayasa Mahkemesi'nin TİP Milletvekili Can Atalay için verdiği hak ihlali kararlarına uymamıştı.