“Yarın biri AK Parti'ye kapatma davası açsa ne denilebilir”

“Yarın biri AK Parti'ye kapatma davası açsa ne denilebilir”
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bahçeli’nin AYM mesajıyla Erdoğan'ı zora soktuğunu ifade ederek, “Açık bir şekilde MHP ve AK Parti'nin birbirine karşılıklı çalım atma oyununu seyrediyoruz” dedi.Aksaray'da...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bahçeli’nin AYM mesajıyla Erdoğan'ı zora soktuğunu ifade ederek, “Açık bir şekilde MHP ve AK Parti'nin birbirine karşılıklı çalım atma oyununu seyrediyoruz” dedi.

Aksaray'da STK ve kanaat önderleri ile basın toplantısında konuşan Davutoğlu, Türkiye'nin 3 haftadır parti kapatma davasını tartıştığını ancak Erdoğan’dan herhangi bir tepki gelmediğini ifade etti ve şunları söyledi: 

“Partilerin kapatılması bir trendi, akımı yok etmez, bazen daha da güçlendirir. HDP'nin kapatılmasından en çok Kandil memnun olur. Çünkü siyaset alanı daraldı mı, ‘bakın zaten onlar siyasete izin vermiyor’ diyerek gençleri kandırma imkanı çıkıyor.  İktidar eğer samimiyse Osman Öcalan'ı televizyona çıkartmayacaktı. TRT'ye Osman Öcalan'ı çıkartmak terörle işbirliğidir. Yarın bu sebeple biri AK Parti'ye kapatma davası açsa ne denilebilir?”