“Yayınevleri üç ay dayanabilir”

“Yayınevleri üç ay dayanabilir”
Türkiye Yayıncılar Birliği, virüs nedeniyle satışların düştüğü ve mevcut personel pozisyonunda değişiklik yapmadan birçok yayınevinin faaliyetlerini yürütmeye dayanma süresinin ortalama üç ay olduğunu ortaya koydu.Birlik...

Türkiye Yayıncılar Birliği, virüs nedeniyle satışların düştüğü ve mevcut personel pozisyonunda değişiklik yapmadan birçok yayınevinin faaliyetlerini yürütmeye dayanma süresinin ortalama üç ay olduğunu ortaya koydu.
Birlik salgının yayıncılık sektörü ve paydaşları üzerindeki etkilerini görmek amacıyla, üyeleri arasında yaptığı “Virüsün Yayıncılık Sektörüne Etkisi” başlıklı anketin sonuçlarını açıkladı.
Anketi cevaplayan yayınevlerinin satışlarının, adet bazında ortalama %63 düştüğü görülürken, mevcut personel pozisyonunda değişiklik yapmadan yayınevlerinin faaliyetlerini yürütmeye dayanma süresi ise ortalama 3 ay olarak ortaya çıktı.
Bu süreçte sektörün kendi içinde dayanışma çağrısını yineleyen Türkiye Yayıncılar Birliği, “Evdeyim okuyorum” kampanyası ile evde geçirilen vakti okuyarak değerlendirmeye ve kitapları, tedarik zincirinde zor günler yaşayan kitabevlerinden tedarik etmeye davet etti.