Yazar Füruzan son yolculuğuna uğurlandı

Yazar Füruzan son yolculuğuna uğurlandı
91 yaşında hayatını kaybeden Türk edebiyatının önemli isimlerinden Füruzan (Feruze Çerçi) son yolculuğuna uğurlandı. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Türk edebiyatının önemli isimlerinden Füruzan (Feruze Çerçi)...
91 yaşında hayatını kaybeden Türk edebiyatının önemli isimlerinden Füruzan (Feruze Çerçi) son yolculuğuna uğurlandı. 

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Türk edebiyatının önemli isimlerinden Füruzan (Feruze Çerçi) için ailesinin ve sevenlerinin katıldığı cenaze töreni düzenlendi.

Törenin ardından Füruzan, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Cenazede açıklamada bulunan kızı Aslı Selçuk, "Annem, benim annem olmanın dışında, Türk ve dünya edebiyatının en çok sevilen yazarlarından biriydi. Öykücü, romancı, şairdi. Sinemayla ilgilendi, yönetmenlik yaptı, 'Benim Sinemalarım' filmini çekti ve senaryosunu yazdı. 'Gecenin Öteki Yüzü'nde de süpervizörlük yapmıştı. Ömer Kavur'la 'Ah Güzel İstanbul'un senaryosunu yazdı" dedi.

Selçuk, annesinin çok yönlü bir sanatçı olduğunu vurgulayarak, "Böyle bir annemin olmasından çok gurur duyuyorum. Herkesin Füruzan'ıydı. Kamuya, topluma mal olmuş bir sanatçıydı. Çok üzgünüm. O ölmedi, eserleriyle yaşamaya devam edecek" diye konuştu.

"Hem yazarım hem de yakın arkadaşım oldu"

Füruzan'ın kitaplarının 20 yıl boyunca editörlüğünü üstlenen Murat Yalçın da "Geçen yıl son kitabını yayınladık. Daha yazacağı şeyler vardı, vakti olsaydı. Ama kısmet olmadı. Bence edebiyatını, külliyatını tamamladı. Yazacağı ana öyküler ve romanlar çıktı. Bizlere onları okumak ve değerlendirmek kalıyor." ifadelerini kullandı.

Cenazeye Kenan Kocatürk, Ayşe Sarısayın, Yalvaç Ural, Filiz Ural, Selçuk Erez, Turhan Günay, Metin Celal, Leyla Ruhan Okay ve Talat Parman'ın da aralarında bulunduğu edebiyat dünyasından birçok isim katıldı.