Yeni pakette ucuz kredi var

Yeni pakette ucuz kredi var
Ekonominin tekrar canlanması ve orta gelirli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kamu bankaları düşük faizli uzun vadeli konut kredisinden, turizm, mobilya ve diğer ihtiyaçlar için finans desteği sağlayacak.Hazine...

Ekonominin tekrar canlanması ve orta gelirli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kamu bankaları düşük faizli uzun vadeli konut kredisinden, turizm, mobilya ve diğer ihtiyaçlar için finans desteği sağlayacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TRT Haber televizyonunda konut ve turizme yönelik yeni bir finansman paketi hazırladıklarını açıkladı. Bu finansman paketinin detayları belli oldu.
Öğrenilen bilgilere göre söz konusu finansman paketleri bugün açıklanacak ve pazartesi gününden itibaren de devreye girecek. Finansman kredi desteği paketi, ihtiyaç sahibi vatandaşa, emekli, çalışan ve orta gelir grubuna yönelik olacak.
Kamu bankaları tarafından bir süre ödemesiz, sonra taksitler halinde ödemeli bir kredi desteği planlanıyor. Bu finansman paketinden yerli üretim yapan mobilya, elektronik, beyaz eşya, bisiklet, motosiklet, ev tekstili, çeyiz gibi ürünler alındığı takdirde bu finansmandan yararlanılması bekleniyor.
TURİZM İÇİN KREDİ
Bir diğer imkân ise hem turizm sektörünü canlandırması planlanan hem de tatile gitmek isteyenlere kolaylık sağlayan bir kredi olması bekleniyor. Emekli ve çalışan kesime özellikle seyahat giderlerinin finansman ihtiyacının uygun şartlarda sağlanması üzerinde duruluyor.
5 ANA BAŞLIK
5 ana başlık başlıklar altında açıklanması beklenen kredi paketlerinin faiz oranlarının piyasa koşullarının altında düşük olması beklenirken vadelerinde uzun olması planlanıyor. Kaynaklar kredi paketlerinde yaşanacak ilgiye göre ikinci etapta özel bankalarında konuya dahil olabileceklerinin altını çizdi.
UZUN VADELİ KONUT KREDİSİ
Bloomberg HT’den Burak Karagöz’ün haberine göre yarın açıklanması beklenen paketin detayları ise şöyle;
-Orta gelirli vatandaşlar için düşük faizli uzun vadeli konut kredisi
-Otomotiv sektöründe azalan talebin önüne geçebilmek için özellikle Türkiye’de üretilen marka ve modellerde yerli üretimi desteklemek için uygun şartlarda düşük faizli ve uzun vadeli kredi
-Sosyal ihtiyaçların finansmanının uygun şartlarda sağlanmasının yanı sıra Türkiye’de üretilen elektronik, beyaz eşya, mobilya, ev tekstili-çeyiz ve motosiklet-bisiklete yönelik uygun şartlarda kredi
-Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber hem turizm sektörünün desteklenmesi hem de başta emekliler olmak üzere çalışan kesimin tatil yapabilmesine olanak sağlamak amacıyla tatil kredisi