Yeni patrondan ilk demeç: Manchester City ve Liverpool bizim düşmanımız!

Yeni patrondan ilk demeç: Manchester City ve Liverpool bizim düşmanımız!
İngiltere'nin köklü kulübü Manchester United, %27.7'lik hissesinin INEOS'un sahibi Jim Ratcliffe'e 1 milyar 250 milyon pound’a satıldığını açıklanmıştı.Yaklaşık iki yıl devam eden sürecin ardından yapılan satışla beraber...
İngiltere'nin köklü kulübü Manchester United, %27.7'lik hissesinin INEOS'un sahibi Jim Ratcliffe'e 1 milyar 250 milyon pound’a satıldığını açıklanmıştı.

Yaklaşık iki yıl devam eden sürecin ardından yapılan satışla beraber kulübün çoğunluk hissesi uzun süredir United taraftarı tarafından protesto edilen Glazer ailesinde kalsa da futbol takımının yönetimi Ratcliffe’e geçti.

Konuyla ilgili Manchester United'dan yapılan açıklamada, “Manchester United, FA ve Premier League de dahil olmak üzere tüm koşulların onaylanmasının ardından Sir Jim Ratcliffe’in kulübün %27,7’lik hissesini satın aldığını onaylamaktan memnuniyet duyar” ifadelerine yer verildi.

Ratcliffe'in hisseler için ödediği tutarın yanı sıra Old Trafford'un yenilenmesi için 236 milyon sterlin ödeme yapacağı kaydedildi.

Manchester United'ın yeni hissedarı Sir Jim Ratcliffe ise ilk demecinde ABD’li eski patronların aksine İngiliz futboluna hitap eden bir üslubu tercih etti:

"Manchester City ve Liverpool düşmanlarımız. Her ikisini de bulundukları yerden alaşağı etmekten daha çok isteyeceğim bir şey yok."