Yeni S60 geldi, yeni C Serisi yolda

Yeni S60 geldi, yeni C Serisi yolda
GEÇEN hafta Türkiye’de ve Almanya’da iki önemli modelin lansmanı gerçekleştirildi. ABD’de üretildiği için yüzde 60 ek vergiye tabi (ÖTV+KDV hariç) olan, bu yüzden 2 yıldır Türkiye’ye getirilemeyen yeni Volvo S60, bu engeli...

GEÇEN hafta Türkiye’de ve Almanya’da iki önemli modelin lansmanı gerçekleştirildi. ABD’de üretildiği için yüzde 60 ek vergiye tabi (ÖTV+KDV hariç) olan, bu yüzden 2 yıldır Türkiye’ye getirilemeyen yeni Volvo S60, bu engeli Çin üretimi ile aşarak ülkemize giriş yaptı. Aralık ayında showroomlarda yerini alan modelin teslimatlarına ise geçen hafta başlandı. Lansmana özel 106 bin TL’lik indirimle birlikte 677 bin TL fiyatla satışa sunulan yeni S60’dan bu yıl 1000 adetlik satış hedefleniyor. 677 bin TL’lik özel fiyat ise ilk 200 araç için devreye alındı. Volvo’nun B5 AWD 2.0 benzinli mild-hybrid motor seçeneğiyle sunulan S60 modeli 250 beygir gücünde.
SON ÇEYREKTE GELECEK
Geçen hafta uluslararası lansmanı gerçekleşen diğer bir önemli model ise yeni Mercedes C Serisi oldu. S Serisi’nin sportif versiyonu olarak konumlandırılan ve bugüne kadar 10,5 milyon üretilmiş olan C Serisi’nin 5. Jenerasyonu son çeyrekte Türkiye’de satışa sunulacak. Türkiye’ye uygun 4 silindirli 1.5 litre benzinli motora sahip aracın ayrıca 2 litre şarjlı hibrit (PHEV) ve dizel seçeneği bulunuyor.