Yeniden Refah Partisi, görüşmelerde AKP'den hangi büyükşehirleri istediklerini açıkladı

Yeniden Refah Partisi, görüşmelerde AKP'den hangi büyükşehirleri istediklerini açıkladı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Doğan Aydal, Sözcü TV'ye yaptığı açıklamada ittifak görüşmelerinde AKP'den hangi büyükşehirleri ve kaç ilçe belediyesini istediklerini açıkladı.Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili...
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Doğan Aydal, Sözcü TV'ye yaptığı açıklamada ittifak görüşmelerinde AKP'den hangi büyükşehirleri ve kaç ilçe belediyesini istediklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminde Cumhur İttifakı'yla birlikte hareket eden Yeniden Refah Partisi, yerel seçimler için AKP'yle yürüttüğü görüşmelerden sonuç alamayınca kendi adaylarını çıkardı. Bu karar üzerine Yeniden Refah Partisi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hedefi haline geldi.

Tartışmalar devam ederken AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala, Yeniden Refah Partisi'nin yaptıkları görüşmelerde kendilerinden 100 belediye istediği için sonuç alınamadığını öne sürdü ve oy oranlarına işaret etti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Doğan Aydal, Sözcü TV'de yaptığı açıklamada, Ala'nın söylediği gibi 100 belediye talep etmediklerini açıkladı.

Yeniden Refah, AKP'den hangi büyükşehirleri istedi?

AKP'nin MHP'ye bıraktığı belediyeleri hatırlatan Aydal, Yeniden Refah'ın da oy oranı doğrultusunda talepleri olduğunu söyledi ve ekledi: "İki büyükşehir isteriz, Kocaeli ve Sakarya dedik. İki de il istedik, Kütahya ve Bilecik... "

"AKP biz olmadan 76 ilçeyi kazanamaz"

AKP'nin Yeniden Refah olmadan 76 ilçeyi kazanamayacağını, bunlardan da 35'ini istediklerini anlatan Aydal, AKP'den Ali İhsan Yavuz'un da görüşmeleri not ettiğini, ancak ikinci toplantıda işlerin değiştiğini söyledi. Aydal, ikinci toplantıdan itibaren AKP heyetinin kendilerine 'Biz size belediye meclis üyelikleri verelim' teklifiyle geldiğini açıkladı.