‘Yerli ve milli sondaj’ iddiası ekranda çöktü

‘Yerli ve milli sondaj’ iddiası ekranda çöktü
Habertürk ekranlarındaki “yerli ve milli doğal gaz sondajı” tartışması, gündeme damgasını vurdu.  Petrol Mühendisleri Odası Enerji Politikaları Grubu Başkanı Necdet Pamir ile Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. ...

Habertürk ekranlarındaki “yerli ve milli doğal gaz sondajı” tartışması, gündeme damgasını vurdu.  Petrol Mühendisleri Odası Enerji Politikaları Grubu Başkanı Necdet Pamir ile Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof.  Yaşar Hacısalihoğlu arasındaki diyalog, sosyal medyada paylaşım rekorları kırdı.

Habertürk canlı yayınında Karadeniz’deki sondaj çalışmalarının, bir Fransız şirketi tarafından yürütüldüğünü söyleyen Pamir’e itiraz eden Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Yaşar Hacısalihoğlu, Türkiye Petrolleri Genel Müdürlüğü’nden bilgi aldığını belirterek, sondaj çalışmalarının yerli ve milli kadrolarla yapıldığında ısrar etti. 

Paylaşılan bilgilerin doğru olmadığını söyleyen enerji uzmanı Necdet Pamir, Prof. Hacisalihoğlu’na, “Ben 26 sene bu kurumda çalıştım. Sen 1 gün çalışmadın. Ben bilmiyorum da sen mi biliyorsun?" diye sordu.

Hacısalihoğlu'nun sessiz kalması üzerine Pamir, "Çok enteresan, Yaşar da benim çok eski dostum. Bizi izleyen Türkiye Petrolleri'nde senelerce çalışmış yer bilimciler var, hepsinin kemikleri sızlar” dedi ve ekledi: “Siz kalkıp mevcut Türkiye Petrolleri'nin mevcut genel müdüründen brifing alıp 'bütün kilit kadrolar yerlidir' dediğiniz zaman bu doğru olmuyor.

Laf olsun diye mi konuşuyoruz bunları? Bir iddiada bulunacaksak bunun arkası var”

Necdet Pamir'in Karadeniz’deki sondaj çalışmalarını yürüttüğünü söylediği Fransız enerji şirketi için ekonomi uzmanı gazeteci Barış Soydan da sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.

Soydan mesajında “Necdet Pamir’in sözünü ettiği şirketi, The Guardian daha önce araştırmış: "Google’dan daha fazla çalışana, Goldman Sachs’tan daha yüksek ciroya sahip ama onu tanımıyorsunuz. Sizi petrol dünyasının en gizemli şirketiyle tanıştırıyoruz" ifadelerini kullandı.