Yerlide yeni aşama

Yerlide yeni aşama
Erciyes Üniversitesi’nde (ERÜ) Covid-19’a karşı geliştirilen aşı adayının faz-2 çalışmasının ilk dozunun gönüllülere uygulanmaya başlandığı bildirildi. Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, 5 Kasım 2020’de...

Erciyes Üniversitesi’nde (ERÜ) Covid-19’a karşı geliştirilen aşı adayının faz-2 çalışmasının ilk dozunun gönüllülere uygulanmaya başlandığı bildirildi. Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, 5 Kasım 2020’de aşının faz-1 çalışmalarına başlanmıştı.
İnaktif aşı adayının faz-2 çalışmaları kapsamında ilk dozu ERÜ İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (İKUM) bir gönüllüye uygulandı. Gönüllü, aşı çalışmalarına katılmaktan mutlu olduğunu, yerli aşının gurur verici olduğunu belirtti. Aşı faz-2 çalışmaları kapsamında 250 gönüllüye uygulanacak.

Sağlık çalışanlarına ikinci doz aşılama başladı
Korona ile mücadele kapsamında uygulanan aşılama sürecinde ikinci doz uygulaması başladı. 14 Ocak’ta ilk doz aşı uygulanan sağlık çalışanlarına dün ikinci doz yapılmaya başlandı. 13 Ocak’ta Bilim Kurulu üyeleri ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşılanmıştı. Şu ana kadar yaklaşık 3 milyon kişiye korona aşısı yapıldı.
ERDOĞAN VE BAHÇELİ 2. DOZ AŞIYI YAPTIRDI
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, “Merhaba sevgili kardeşim, ben de ikinci doz Kovid-19 aşısını yaptırdım” ifadelerini kullandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, Twitter’da paylaştığı mesajda ikinci doz koronavirüs aşısını olduğunu duyurdu.
65 YAŞ ÜZERİNİN 60 YAŞ ÜZERİ EŞLERİ DE AŞI OLABİLECEK
Aşılama takvimi doğrultusunda, bugünden itibaren ise 65 yaş ve üzeri kişilerin aşılanmasına başlanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “65 yaş üzeri vatandaşlarımızın 60 yaş üzeri eşleri de aşı olabilecekler” dedi.