Yetkililer Baltimore Köprüsü için uyardı: Yeniden inşası birkaç yıl sürebilir

Yetkililer Baltimore Köprüsü için uyardı: Yeniden inşası birkaç yıl sürebilir
Arama ve kurtarma yetkilileri Baltimore'daki Francis Scott Key Köprüsü'nün enkazını temizlemenin karmaşık ama acil bir görev olduğunu bildirdi. Aynı zamanda yeniden inşa etmenin birkaç yıl sürebileceği konusunda uyardılar.Arama...
Arama ve kurtarma yetkilileri Baltimore'daki Francis Scott Key Köprüsü'nün enkazını temizlemenin karmaşık ama acil bir görev olduğunu bildirdi. Aynı zamanda yeniden inşa etmenin birkaç yıl sürebileceği konusunda uyardılar.

Arama ve kurtarma çalışmalarının sona ermesiyle birlikte yetkililer, Baltimore'daki Francis Scott Key Köprüsü'nün çökmesinin ardından tamamen temizleme ve yeniden inşa aşamasına geçti.

Mühendislik ve kurtarma uzmanları, Baltimore Limanı'na giden hayati öneme sahip bir nakliye yolunu tıkayan enkazın temizlenmesinin muhtemelen birkaç hafta içinde tamamlanacağını söylüyor. Ancak federal ve eyalet yetkilileri köprünün yeniden inşasının uzun bir süreç olacağı konusunda uyardı.

Salı günü 385 metrelik bir geminin yapının kritik bir bileşenine çarpması sonucu oluşan köprünün çökmesi, Baltimore'u ve genel olarak denizcilik sektörünü sarstı. Köprüdeki çukurları doldurmaya çalışan tamamı inşaat işçisi olan altı adam, çökmenin ardından kaybolmuştu ve bunlardan ikisinin cesedi Çarşamba günü bulundu. New York Times'tan Michael Corkery'nin haberine göre yetkililer, dalgıçların daha fazla kurbanın kaldığına inandıkları bölgeye artık ulaşamadıklarını söyleyerek, öldüğü varsayılan diğer kayıp kişileri arama çalışmalarını iptal etti ve bir temizleme operasyonuna geçti.

Maryland Valisi Wes Moore Perşembe günü süreçle ilgili olarak bir zaman çizelgesi vermeyi reddetti ve “Bu çok korkutucu. Bu karmaşık bir durum,” dedi .

"Ancak insanlar bunu başaracağımızdan emin olmalı."

Temizleme işlemi zaten devam ediyor. Perşembe günü düzenlenen bir basın toplantısında, ABD Sahil Güvenlik'ten Tuğamiral Shannon Gilreath süreçteki adımları açıkladı:

"Çöken enkazın bir kısmını temizlenecek, gemiyi kaldırıp ardından su yolunda kalan enkazı temizleyeceğiz."

Kurtarma uzmanları, yetkililerin mahsur kalan gemilerin limandan çıkmasına izin vermek için başlangıçta daha dar bir nakliye hattı açmasının mümkün olduğunu söyledi.

Ancak mühendisler, köprünün yeniden inşasının birkaç yıl sürebileceğini söylüyor.

Kazadan sonra köprüden geriye kalanların yapısal sağlamlığı açısından değerlendirilmesi gerekecek. Daha sonrasında, Maryland ulaştırma yetkililerinin daha fazla araç taşıyabilecek daha geniş bir yol inşa edip etmeyeceğini veya altından geçen daha büyük gemilere yer açmak için köprünün yüksekliğini suyun üzerine çıkarıp çıkarmayacağını değerlendirmesi gerekecek.