Yoğun bakımlar, yüzde 85 dolu

Yoğun bakımlar, yüzde 85 dolu
Türk Yoğun Bakım Derneği İkinci Başkanı Prof. Dr. Mehmet Uyar, pandemide 3. dalganın yükselen ayağında olunduğunu söyledi. Vaka sayılarının hızla arttığına dikkat çeken Uyar, Covid hastaları için ayrılmış bölümlerin...

Türk Yoğun Bakım Derneği İkinci Başkanı Prof. Dr. Mehmet Uyar, pandemide 3. dalganın yükselen ayağında olunduğunu söyledi. Vaka sayılarının hızla arttığına dikkat çeken Uyar, Covid hastaları için ayrılmış bölümlerin yetersiz kaldığını dile getirdi.

Uyar, ikinci dalganın sonlarında yoğun bakım doluluk oranlarının yüzde 40’lara kadar indiğini belirtti. Uyar, “Şu an yüzde 80-85 civarında. Tam dolu olmasına az kaldığı için yeni birimler açma çabası var, tüm sağlık kuruluşlarında” dedi.

Mutasyonun da etkisiyle artık, hastalığın daha genç gruplara inmeye başladığını belirten Uyar, “Aşılanmış grupta da hastalananlar var.  Artık daha uzun ve daha ağır seyretme eğiliminde” diye konuştu. Uyar, “Kırmızı bölgelerdeki şehirlerimizi düşünürsek, covid hastalarına ayrılmış olan servis ve yoğun bakımlardaki doluluk oranı tam doluluğa doğru hızla yol almakta” diye konuştu.

Bu dalgada henüz aşılanma şansı bulamamış, ama toplum içindeki hareketliliğin en yüksek olduğu orta yaş grubunda vakaların arttığını görüyoruz. Kısıtlamaların, mutlaka; bir kademe daha ileri alınması, artırılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.