YÖK kaynaklarından seçimden sonrasına göre ayarlanan sınav takvimine ilişkin açıklama: Art niyet değil, planlama hatası

YÖK kaynaklarından seçimden sonrasına göre ayarlanan sınav takvimine ilişkin açıklama: Art niyet değil, planlama hatası
YÖK kaynakları, üniversitelerde seçimin ertesi günü için ayarlanan sınav takvimine ilişkin, "Art niyet değil, planlama hatası" açıklamasında bulundu.Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yerel seçimler sebebiyle 1 Nisan’da okulların...
YÖK kaynakları, üniversitelerde seçimin ertesi günü için ayarlanan sınav takvimine ilişkin, "Art niyet değil, planlama hatası" açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yerel seçimler sebebiyle 1 Nisan’da okulların tatil edildiğini duyururken Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) bağlı bazı devlet üniversiteleri ve vakıf üniversiteleri seçimden bir gün sonra, 1 Nisan tarihinde, sınav yapılacağını duyurdu.

Konuya dair Cumhuriyet’in ulaştığı YÖK kaynakları sınav programlarını üniversitelerin senatoda aldıkları kararla belirlediklerini aktardı. Ortada bir “art niyet” değil planlama hatası olabileceğini vurgulayan kaynaklar, üniversiteler ile iletişim kurarak “tavsiye niteliğinde” konuşacaklarını ve programlarda düzenleme yapılmasını talep edeceklerini bildirdi.

YÖK’ün 1 Nisan’a sınav koyan bazı üniversiteleri aramasının ardından, üniversiteler sınav programlarını revize etme ya da sınava katılamayacak öğrencilerin mazeretlerini kabul etme kararı aldı.

Ancak YÖK tüm üniversitelere yönelik resmi bir açıklama yapmadığından Türkiye genelinde pek çok üniversite 1 Nisan tarihinde planlanan sınav tarihlerini revize etmeyebilir.