YÖK nisanı bekleyecek

YÖK nisanı bekleyecek
YÖK Başkanı Erol Özvar, uzaktan eğitimin 20 Şubat itibariyle başlayacağını ve nisan ayı başında hibrit eğitimin de değerlendirileceğini açıkladı. Özvar, “Talep edenlerin bahar döneminde kayıtlarının dondurulması ve...

YÖK Başkanı Erol Özvar, uzaktan eğitimin 20 Şubat itibariyle başlayacağını ve nisan ayı başında hibrit eğitimin de değerlendirileceğini açıkladı. Özvar, “Talep edenlerin bahar döneminde kayıtlarının dondurulması ve bu sürenin azami öğrenim süresinden düşülmemesine karar verildi” dedi. 2022-2023 bahar döneminin uzaktan eğitim ile sağlanmasına daha önce karar verildiğini anımsatan Özvar, ön lisans, lisans ve lisans üstü bölümler için bir dizi kararlar aldıklarını bildirdi. Özvar, özetle şunları kaydetti: “20 Şubat’ta bahar dönemi başlayacak. Alınan kararlar nisan ayı başı itibariyle yeniden gözden geçirilerek uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitimin harlanmasıyla hibrit eğitim de değerlendirilecektir.

Depremin etkilediği illerde bulunan bir kısım üniversitelerimiz ortak çalışmalar yapmak üzere bazı üniversiteler ile eşleştirildi. Özel öğrencilik ile ilgili de bazı kararlar aldık. Depremden etkilenen öğrenciler uygulamalı programlarda birinci derece yakınlarının ikamet ettiği ildeki üniversitelerde özel öğrenci olabilecek.”

HİBRİT EĞİTİM NEDİR?
Karma öğrenme, hibrit öğrenme, karışık öğrenme olarak da bilinen harmanlanmış öğrenme en sade tanımıyla geleneksel eğitim metodunun çevrimiçi (online) eğitim materyalleriyle zenginleştirilmesi, harmanlanması olarak tanımlanıyor.