Çirkin Kral'ın yönetmeni Yılmaz Atadeniz hayatını kaybetti

Çirkin Kral'ın yönetmeni Yılmaz Atadeniz hayatını kaybetti
Yılmaz Güney'in başrolünde oynadığı Çirkin Kral filminin yönetmeni Yılmaz Atadeniz 91 yaşında hayatını kaybetti.Yeşilçam’ın ünlü yönetmen ve senaristi  Yılmaz Atadeniz 91 yaşında hayatını kaybetti. Sarıyer Hamidiye...

Yılmaz Güney'in başrolünde oynadığı Çirkin Kral filminin yönetmeni Yılmaz Atadeniz 91 yaşında hayatını kaybetti.

Yeşilçam’ın ünlü yönetmen ve senaristi  Yılmaz Atadeniz 91 yaşında hayatını kaybetti. Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1 haftadır tedavi gören Yılmaz Atadeniz’in kızı Işık Atadeniz “Babama kovid teşhisi konuldu. Ciğerlerinde enfeksiyon oluşunca yoğun bakıma alındı. Bu sabah da kaybettik” dedi.

Cenaze töreni yarın yapılacak

Birsen Altuntaş'ın haberine göre, usta yönetmenin cenaze töreninin yarın yapılacak. Atadeniz cenaze töreninin ardından Aşiyan Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedilecek.

2015 yılında 34. İstanbul Film Festivali’nin Sinema Onur Ödülü’ne layık görülen Yılmaz Atadeniz’in “Türk sinemasını tür sinemasına çeviren adam” olarak görülüyordu. Yılmaz Atadeniz’in başlıca filmleri arasında Çare Sende Allahım”, “Talihsizler, Küskünüm”, “Afacan, Donanmanın Gülü”, “Cilalı İbo”, “Maceralar Kralı”, “Julverin İki Sene Mektep Tatili”, "Çirkin Kral" “7 Kocalı Hürmüz”, “Yılmayan Şeytan”, “Maskeli Beşler”, “Kafkas Kartalı”, “Kadıhan”, “Yemende Bir Avuç Türk”, “Kader Arkadaşım”, “Kanije Kalesi”, “Akıncılar”, “Sarı Necmiye” ve Turhanoğlu Çal Hasan bulunuyor.

Yılmaz Atadeniz kimdir?

Kabataş Erkek Lisesi mezunu olan Atadeniz, kurgucu ve film yönetmeni olan abisi Orhan Atadeniz‘in ani ölümünden sonra Erman Film Stüdyosu’nda çalışmaya başladı.

Sinema alanındaki dernek ve sendikalarda kurucu olarak yer alan Atadeniz, Sine-Sen (Sine-Kamder) derneğinin kurucusu ve iki devre başkanlığını yaptı, 1988‘den beri Film Yapımcıları Derneği Yönetim Kurulu’nda görev aldı. 1989’da II. Ankara Film Festivali ve 1992 ‘de Altın Koza Film festivali Jüri Başkanlığı’ yapan Akdeniz, 2007 Ocak’ta SE-SAM Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığına gelmişti. 2008 yılında 45. Antalya Film Festivalinde, 2012 yılında Konya Selçuk Üniversitesi’nde Onur Ödülü aldı.