YRP ve AKP arasındaki gerilim devam ediyor: Seçimlerde hedef küskün seçmen

YRP ve AKP arasındaki gerilim devam ediyor: Seçimlerde hedef küskün seçmen
Yeniden Refah Partisi ve AKP arasındaki ipler gerilmeye devam ederken, YRP’nin seçim stratejisinin ise  AKP’ye küskün seçmen üzerinde oluşturduğu iddia edildi. YRP’nin, AKP seçmenini “ekonomi üzerinden kendi partisine çekmeye...
Yeniden Refah Partisi ve AKP arasındaki ipler gerilmeye devam ederken, YRP’nin seçim stratejisinin ise  AKP’ye küskün seçmen üzerinde oluşturduğu iddia edildi. YRP’nin, AKP seçmenini “ekonomi üzerinden kendi partisine çekmeye çalıştığı” kulislerde konuşuluyor.

Yerel seçimlere 10 gün kala AKP ile Yeniden refah Partisi (YRP) arasındaki gerilim tırmanıyor. AKP ile YRP arasındaki yerel seçimler için işbirliği görüşmelerinden olumlu bir sonuç çıkmayınca YRP kendi adaylarıyla seçimlere girme kararı almıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin çoğu mitinginde YRP’ye “Partimizin eski belediye başkanlarını, eski milletvekillerini, eski teşkilat mensuplarını aday göstererek kendileri kazanmak değil, bize kaybettirmek için çalışan partiler ortaya çıktı. Hem bize kaybettirmek için çalışıp hem çeşitli beyan ve imalarla bizim gölgemizde yürümeye kalkanlara da müsaade etmeyiz” sözleriyle yüklenirken YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan da Erdoğan’ı ekonomi ve İsrail ile ticaret konusunda ağır sözlerle hedef alıyor.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Selda Güneysu'nun haberine göre siyaset kulislerinde Erbakan’ın eleştirilerinin perde arkasında “AKP’ye küskün seçmenleri kazananın yattığına” dikkat çekiliyor. AKP’nin işbirliği olmayınca YRP’ye yönelik “yıpratma politikası uyguladığı” dikkat çekerken YRP’nin de AKP seçmenini “ekonomi üzerinden kendi partisine çekmeye çalıştığı” belirtiliyor.

Özellikle AKP’ye küskün seçmenin çoğunluğunun artan enflasyondan yorgun milliyetçi - muhafazakâr seçmen olduğu, bir kısmının da emeklilerden oluştuğu ifade edilirken CHP ve diğer partilere oy vermek istemeyen bu seçmenin YRP’ye yöneldiğine dikkat çekiliyor.