YSK, DEM Partili Faruk İşlek'in adaylığını AKP'nin itirazıyla düşürdü

YSK, DEM Partili Faruk İşlek'in adaylığını AKP'nin itirazıyla düşürdü
DEM Parti Bitlis Belediye Başkan Adayı Faruk İşlek’in adaylığı, AKP’nin itirazı üzerine YSK tarafından “görevinden istifa etmediği” gerekçesiyle düşürüldü.Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Bitlis...
DEM Parti Bitlis Belediye Başkan Adayı Faruk İşlek’in adaylığı, AKP’nin itirazı üzerine YSK tarafından “görevinden istifa etmediği” gerekçesiyle düşürüldü.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Bitlis Belediye Eşbaşkan Adayı Faruk İşlek'in adaylığı, AKP’nin itirazı üzerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından “görevinden istifa etmediği” gerekçesiyle düşürüldü.

AKP Merkez İlçe Başkanlığının geçtiğimiz günlerde DEM Parti Eşbaşkan Adayı İşlek ile birlikte İl Genel Meclis Üyesi Adayı Çetin Gülmez ve Belediye Meclis Üyesi Adayı Hakim Kandöre'nin adaylıklarının düşürülmesi için başvuruda bulunduğu İl Seçim Kurulu, her üç ismin adaylıkların düşürülmesine karar vermişti. DEM Parti’nin itirazı üzerine karardan geri dönüldü.

Gerekçe olarak istifa etmemesi gösterildi

Ancak bu kez de AKP’nin Yüksek Seçim Kurulu temsilcisi Recep Özel tarafından 1 Şubat’ta itiraz başvurusu yapıldı. İtirazı değerlendiren YSK, İşlek'in adaylığını partinin merkez ilçe yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmediği gerekçesiyle düşürdü. Diğer meclis üyelerinin ise adaylıklarının devam etmesi yönünde karar verildi.

Karara ilişkin itiraz yolunun kapalı olması sebebiyle DEM Parti’nin adaylığı düşürülen İşlek’in yerine 2 Mart Cumartesi günü saat 17.00'ye kadar yeni aday gösterilmesi gerekiyor. (MA)