YSK, Erdoğan’ın 3. kez adaylığına ilişkin soruya yine yanıt veremedi

YSK, Erdoğan’ın 3. kez adaylığına ilişkin soruya yine yanıt veremedi
Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Kulaksız, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Haziran 2022’de ‘cumhurbaşkanlığı adaylığını’ açıklamasından sonra Yüksek Seçim...

Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Kulaksız, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Haziran 2022’de ‘cumhurbaşkanlığı adaylığını’ açıklamasından sonra Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) bir dilekçe vererek, “Erdoğan hukuken aday olabilir mi?” diye sordu. YSK’dan gelen yanıtta, “İlgili kanunda, YSK’nın görev ve yetkileri sayılmıştır. Sayılan bu görevler arasında özel nitelikli istemler konusunda görüş bildirme görev ve yükümlülüğü bulunmamaktadır” ifadeleri yer aldı.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, YSK, “Açıklanan gerekçelerle görüş bildirilmesine yer olmadığına oybirliği karar verildi” diyerek Erdoğan’ın 3. Kez adaylığı konusunda bir yanıt vermekten kaçındı. İYİ Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Avukat Mustafa Tolga Öztürk de YSK’nın AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü defa aday olup olamayacağına ilişkin soruya yanıt vermediğini açıklamıştı.