Yunan Bakan, ABD’nin gücüyle tehdit etti

Yunan Bakan, ABD’nin gücüyle tehdit etti
Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, Taşöz (Thasos) adasının Osmanlı Devleti’nden kurtuluşunun 110. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene katıldı. ABD’nin Yunanistan Büyükelçisi Yunan asıllı George Tsunis’in...

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, Taşöz (Thasos) adasının Osmanlı Devleti’nden kurtuluşunun 110. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene katıldı. ABD’nin Yunanistan Büyükelçisi Yunan asıllı George Tsunis’in de katıldığı törende konuşan Yunan Bakan Panagiotopulos, “Amerikan Hükümeti’nin buradaki varlığı, bence herkesin dikkate alması gereken çok net bir mesaj veriyor” dedi.

Sözcü’nün www.kavalawebnews.gr haber sitesinden aktardığına göre Panagiotopulos, tören sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Panagiotopulos, isim vermeden Türkiye'ye eleştirilerde bulunarak şunları söyledi:

CAHİLLER İÇİN DİYEBİLİRİM
“ABD’nin Yunanistan Büyükelçisi sayın George Tsounis de varlığıyla bugünkü kutlamaya renk kattı. Bugün burada, Thasos'ta Amerikan Hükümeti'nin temsilcisi olarak Yunan kökenli yüksek bir yetkili de bir mesajın sinyalini veriyor. Cahiller için diyebilirim ki hatta talep listelerine Thassos'u bile eklediler, buna bile cesaret ettiler. Burada ABD Büyükelçisi ve dolayısıyla müttefiklerimizin resmi temsilcisi olan Amerikan Hükümeti'nin Thasos adasındaki varlığı, bence herkesin dikkate alması gereken çok net bir mesaj veriyor.”