Yunanistan’da alabora olan göçmen teknesinde can kaybı 79 olarak açıklandı

Yunanistan’da alabora olan göçmen teknesinde can kaybı 79 olarak açıklandı
Yunanistan açıklarında dün yüzlerce göçmenin bulunduğu tekne alabora oldu. Yunan medyası, can kaybının 79’a yükseldiğini duyurdu.Yunan medyası, dün Mora Yarımadası’nın 75 kilometre güneybatısında göçmenleri taşıyan...

Yunanistan açıklarında dün yüzlerce göçmenin bulunduğu tekne alabora oldu. Yunan medyası, can kaybının 79’a yükseldiğini duyurdu.

Yunan medyası, dün Mora Yarımadası’nın 75 kilometre güneybatısında göçmenleri taşıyan teknenin alabora olmasıyla sonuçlanan faciada can kaybının 79’a yükseldiğini duyurdu. Yunan sahil güvenlik ekipleri, arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan, Yunanistan Sahil Güvenliği’ne ait resmi internet sitesinden göçmenlerin bulunduğu teknenin batmadan önceki fotoğrafları yayınlandı.

BM ve AB'den açıklama

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, göçmen teknesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Akdeniz'de bir başka korkunç gemi kazası, bu kez Yunanistan yakınlarında, çok sayıda insanın hayatına mal oldu. Daha önce de söylediğim gibi, daha iyi bir yaşam arayışında olan her insan güvenliği ve saygınlığı hak eder” dedi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, yaşanan olaydan dolayı derin üzüntü duyduğunu ifade ederek, “Yunanistan açıklarında meydana gelen gemi kazası ve bildirilen çok sayıda ölüm haberi nedeniyle derin üzüntü duyuyorum. Kayıp insan sayısından büyük endişe duyuyoruz. Bu tür trajedileri önlemek için Üye Devletler ve 3. ülkelerle birlikte çalışmaya devam etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ise “Yunanistan'ın güneyinde meydana gelen ve çok sayıda gencin hayatını kaybettiği trajik gemi kazası nedeniyle derin üzüntü duyuyoruz. Kaçakçıların vicdansız işlerine bir son vermemiz gerektiğini hatırlatan yürek parçalayıcı bir olay. AB liderleri konuyu Haziran ayında düzenlenecek Avrupa Konseyi’nde (EUCO) ele alacak” dedi. (DHA)