Yurttaşlar kar yağışına aldırmadı, ücretsiz sebze için saatlerce sırada bekledi

Yurttaşlar kar yağışına aldırmadı, ücretsiz sebze için saatlerce sırada bekledi
Yozgat’ta yurttaşlar yoğun kar yağışına aldırmadı, ücretsiz sebze alabilmek için saatlerce kuyrukta bekledi. Polis anonsuna aldırış etmeyen yurttaşlar soğuk havanın da etkisiyle sebze dolu poşetleri alabilmek için adeta birbiriyle...
Yozgat’ta yurttaşlar yoğun kar yağışına aldırmadı, ücretsiz sebze alabilmek için saatlerce kuyrukta bekledi. Polis anonsuna aldırış etmeyen yurttaşlar soğuk havanın da etkisiyle sebze dolu poşetleri alabilmek için adeta birbiriyle yarıştı.

İstanbul’da yaşayan bir iş insanı, Yozgat'ta ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere Mersin’den sebze getirtti.

Dağıtılan domates, salatalık, patates, soğan, sarımsak dolu poşetlerden almak isteyenler, dağıtımın yapıldığı alanı doldurdu. İhtiyaç sahipleri, sebze dolu poşetlerden alabilmek için saatlerce bekledi.

Kar altında saatlerce beklediler

Vatandaşlar, sabah saatlerinde devam eden kar yağışına aldırış etmeden sebze dağıtımının yapılacağı alanda toplanmaya başladı. Ancak aracın yolda arıza yapması nedeniyle dağıtımın Cuma namazı sonrasında yapılacağı duyuruldu. Vatandaşları bir bölümü yapılan anonsa ve 1 derecelik havaya rağmen Fatih Cami bölgesinde beklemeyi tercih etti. Evlerine gidenler ise öğlenden sonra yeniden alana geldi.

Uzun bir bekleyişin ardından poşetlenen sebzenin dağıtımına başlanmadan önce polis tarafından vatandaşların sıraya geçmeleri için anonslar yapıldı. Anonslara itibar etmeyen vatandaşlar, dağıtımın başlamasıyla birlikte ayrı ayrı poşetlere konulan sebzelerden alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı.