Yusuf Halaçoğlu'ndan Sinan Oğan açıklaması: Özür dilerim, hepimizi hayal kırıklığına uğrattı

Yusuf Halaçoğlu'ndan Sinan Oğan açıklaması: Özür dilerim, hepimizi hayal kırıklığına uğrattı
Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı alan Sinan Oğan'a verdiği destek yüzünden özür diledi.Halaçoğlu, Twitter üzerinden "Özür"...

Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı alan Sinan Oğan'a verdiği destek yüzünden özür diledi.

Halaçoğlu, Twitter üzerinden "Özür" başlığıyla paylaştığı mesajda "Değerli arkadaşlar! Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, samimi olarak milliyetçi diyerek Sinan Oğan beye sizlerden imza istirham etmiştim. Sağolun birçoğunuz destek verdiniz" dedi.

"Ancak maalesef söylediklerinin ve vaatlerinin tam aksi bir karar aldı ve hepimizi hayal kırıklığına uğrattı" diye devam eden Halaçoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Böyle bir sonucu öngöremediğim için siz imza verenlerden özür diliyorum. Halbuki bugüne kadar en azından milliyetçiliğinde samimi olduğu kanaatim vardı. Sizlerden tekrar özür diliyorum. Çok üzgünüm. Ama ümitsiz değilim. Gün doğmadan neler doğar."

Ne olmuştu?

Dağılan Ata İttifakı'nın 14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, ilk tur seçimlerinde yüzde 5,17 oy alarak, 2 tura kalan seçimlerin kilit ismi oldu.

Oğan'ın 2. tur için hangi tarafa desteğini açıklayacağı merak konusu olurken, Oğan hem Cumhur İttifakı adayı Erdoğan'la hem de Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu'yla ayrı ayrı görüştü. 22 Mayıs saat 17.00'da da kamera karşısına geçen Oğan, muhalefeti "etkisiz" kalmakla eleştirdi. Oğan, Meclis çoğunluğunun Cumhur İttifakı'nda olduğunun altını çizdi ve istikrar vurgusu yaparak 2. tur için Erdoğan'a desteğini açıkladı.