Yüzüklerin Efendisi'nin yönetmeni, Beatles'ın son şarkısına video klip çekti

Yüzüklerin Efendisi'nin yönetmeni, Beatles'ın son şarkısına video klip çekti
Yüzüklerin Efendisi filmlerinin yönetmeni Peter Jackson'ın The Beatles'ın son şarkısı 'Now and Then'e çektiği klip grubun resmi Youtube kanalında yayınlandı.The Beatles, 43 yıl önce ölen üyesi John Lennon'un sesinin yapay zeka...

Yüzüklerin Efendisi filmlerinin yönetmeni Peter Jackson'ın The Beatles'ın son şarkısı 'Now and Then'e çektiği klip grubun resmi Youtube kanalında yayınlandı.

The Beatles, 43 yıl önce ölen üyesi John Lennon'un sesinin yapay zeka aracılığıyla dahil edildiği son şarkısı 'Now and Then'i 2 Kasım'da yayınladı. Grubun üyesi Lennon'ın 1970'lerdeki bir demo kaydına dayanan 'Now And Then' adlı şarkı, grubun gitaristi Paul McCartney ve grubun bateristi Ringo Starr tarafından geçen yıl tamamlandı.

Yüzüklerin Efendisi filmlerinin yönetmeni Peter Jackson'ın şarkıya çektiği klip, The Beatles'ın resmi Youtube kanalında yayınlandı. Klipte grubun daha önce hiç görülmemiş görüntüleri yer aldı.

Daha önce 'Beatles: Get Back' adlı belgeseli çeken Peter Jackson, gerçek görüntüleri kullanarak bir klip çekmek istediğini "The Beatles klibinin her karesi gerçek olmalı" sözleriyle ifade etti.

Lennon'ın eşi Yoko Ono, 2022'de, grubun 1995'te kariyer antolojisi hazırlarken olası bir "kavuşma şarkısı" olması düşünülen 'Now and Then'in taslağının da bulunduğu kasedi, McCartney'e göndermişti.

Diyalog editörü Emile de la Rey, The Beatles üyelerinin seslerini tanımlayarak arka plan seslerinden ayırması için yapay zeka komutu oluşturmuştu.