Yüzyıllar öncesinin hashtag'i

Yüzyıllar öncesinin hashtag'i
Yalova´nın Altınova ilçesinde devam eden Çobankale arkeolojik kazılarında ortaya çıkan, 10 ve 12. yüzyıla ait farklı form, kompozisyon ve teknikle yapılan seramik buluntular kadınlara gelir kapısı olacak.Çobankale arkeolojik...

Yalova´nın Altınova ilçesinde devam eden Çobankale arkeolojik kazılarında ortaya çıkan, 10 ve 12. yüzyıla ait farklı form, kompozisyon ve teknikle yapılan seramik buluntular kadınlara gelir kapısı olacak.

Çobankale arkeolojik kazıları, Altınova Belediyesi´nin destekleri ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Türk ve İslam Sanatları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Seçkin´in kazı başkanlığında devam ediyor.


Sosyal medyada ‘hashtag’leri etiketlemek için kullanılan ‘kare’ sembolü başta olmak üzere her yıl yeni bulguların ortaya çıktığı Çobankale arkeolojik kazılarında Zeuksippus Ailesi Seramikleri, Beyaz Hamurlu Seramikler, Astar Boyalı Seramikler ile kazıma, baskı ve boyama gibi farklı tekniklerle hazırlanan seramikler yeniden üretilecek.

Kazılarda ortaya çıkarılan binlerce yıllık seramik parçalar, puzzle gibi aylar süren çalışmalar sonrası birleştiriliyor. Seramik uygulamaların imitasyonları ise kadınlar tarafından yapılıyor. Üretilen seramiklerden özel bir koleksiyon oluşturulacak. Kadınlar, tarihin bilinen en eski hashtag sembolünün aralarında bulunduğu motifleri seramiklere işleyecek.

Çalışmaların sonuçlarının kısa süre sonra ortaya çıkacağını söyleyen Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, «Yıllardır büyük bir sabır, özveri ve titizlikle çalışan değerli hocalarımıza ve tüm ekibimize çok teşekkür ediyorum. Özellikle bu tarihi eserlerin kadınlarımız tarafından üretilecek olmasından dolayı çok heyecanlıyız» dedi.