Zamanlama dikkat çekti: YRP ayrı yol yürüyünce “FETÖ”cü suçlaması geldi

Zamanlama dikkat çekti: YRP ayrı yol yürüyünce “FETÖ”cü suçlaması geldi
Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu partisinden istifa etmesinin ardından Yeniden Refah Partisi’nin içinde FETÖ’cülerin olduğunu iddia etti. Pamukçu’nun bu açıklaması sosyal medyada...
Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu partisinden istifa etmesinin ardından Yeniden Refah Partisi’nin içinde FETÖ’cülerin olduğunu iddia etti. Pamukçu’nun bu açıklaması sosyal medyada tepkilere neden oldu. Pamukçu’nun açıklamalarına, “CHP adayının oyunu bölenler demokrat, AKP adayının oyunu bölenler FETÖ'cü öyle mi” denildi.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Yeni Şafak Gazetesi’nin, Yeniden Refah Partisi’ni hedef alan paylaşım ve haberleri devam ediyor. Son olarak Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, partisinden istifa gerekçesini Yeni Şafak’a anlattı.  Pamukçu, “FETÖ! Varlar. Genel Başkan’ın yanında varlar. Özellikle şunu söyleyeyim; ısrarla ittifaka karşı olanlar kesin FETÖ’cüdür. Bu FETÖ’cülerin de şu anda tek hedefleri Reisicumhur’dur” dedi.

Pamukçu’nun bu söylemleri daha önce de Yeniden Refah Partisi’ne itham edilen bir başka iddiayı hatırlattı. Yine Yeni Şafak, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Suat Kılıç ‘ı FETÖ’cü olmakla suçlamıştı.

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda Ocak Partisi de Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın Adnan Oktar, suç örgütüyle bağlantısı olduğu öne sürülmüş savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

“Benim bildiklerim bende kalsın”

Pamukçu’nun açıklamalarına Yeniden Refah Partisi Genel Merkez Mahalli İdareler Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Ak, “Ben bu röportajı veren Suat Pamukçu’yu tanımıyorum, tanıyamıyorum. Benim tanıdığım, beraber seçim çalışması yaptığım, hasta olduğumda istirahat etmem gerekirken sırf Milletvekili seçilsin diye gece gündüz çalışma yaptığım Suat Pamukçu bu değil. Ben böyle birini tanımıyorum! Ve ben Suat Bey’i sadece siyaset arenasından da değil, çok küçük yaşlardan beri tanıyan biri olarak neyin ne olduğunu da çok iyi biliyorum. Mevzu konuşmaksa en ala konuşmayı da yaparız fakat “Eşin karakteri boşanırken belli olur ve benim şu anda söyleyeceğim tek şey: Benim bildiklerim bende kalsın!“ dedi.

Gazeteci İsmail Saymaz; “Birkaç hafta önce uyarmıştım. Dediğim gibi oldu. İstanbul’da aday çıkaran Yeniden Refah’a Adnan Hocacılıktan sonra FETÖ iftirası atılıyor. YRP’den ayrılıp AK Parti’ye geçen vekil üzerinden operasyon çekiliyor. Yarın “Bunlar Müslüman değil” diyen bir gizli tanık da icat ederler” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Mehmet Emin Kurnaz, “Ya iktidarın yanında olursunuz ya da FETÖ'cü... Yeni Şafak bugünkü manşetinde adaylarını geri çekmeyen Yeniden Refah Partisi'ni FETÖ ile ilişkilendirirmiş. İçeride de partiden istifa eden Suat Pamukçu'nun tam sayfa röportajı yapılmış. 'İttifaka karşı olanlar FETÖ'cüdur' deniliyor” diye aktardı.

Eski CHP Milletvekili Dursun Çiçek ise “ CHP adayının oyunu bölenler demokrat, AKP adayının oyunu bölenler FETÖ'cü öyle mi? Bu bir siyasi vicdansızlık değil mi? Fatih Erbakan bu sözlere çok sinirlenecek... Eski Yeniden Refah Partili Suat Pamukçu: 'AKP ile ittifaka karşı olan FETÖ'cüdür'” ifadelerini kullanmıştı.