Zelenski’yi öldürmeye giden V taburu yok edildi

Zelenski’yi öldürmeye giden V taburu yok edildi
Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi, Çeçen lider Ramzan Kadirov’un Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’yi öldürmek için gönderdiği V taburunun yok edildiğini duyurdu.Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov, “Bunların...

Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi, Çeçen lider Ramzan Kadirov’un Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’yi öldürmek için gönderdiği V taburunun yok edildiğini duyurdu.

Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov, “Bunların özel 2 grubu vardı. Bir grup Gostomel’de, diğeri ise şu an yok edildi. Kimseye ne Devlet Başkanımızı veriniz ne de toprağımızı” dedi.

“RUSYA’NIN SALDIRILARI İNTİHAR OLACAK”
Zelenski’nin eski güvenlik danışmanı Oleksandr Danylyuk, Kiev’de yeri açıklanmayan bir mevziden yaptığı açıklamada, Rusya’nın Kiev’e girmek yerine burayı kuşatmayı deneyeceğini açıkladı. Kiev’in çok büyük bir şehir olduğunu ve Rus kuvvetlerinin tıkanacağı belirli noktalar barındırdığını söyleyen Danylyuk, Rusya’nın şehre karadan yapacağı bir saldırının intihar olacağını belirtti.

Danylyuk, Rusya’nın bu durumun farkında olduğunu için blokaj yardımıyla Kiev’i teslim olmaya zorlamaya çalışacağını söyledi. Danylyuk, “Ruslar Kiev’in hiçbir noktasında güvende olmayacak, her an, her saniye saldırı altında olacaklar” dedi.

RUS ORDUSUNUN İLERLEYİŞİ YAVAŞLADI
Voice of America’nın haberine göre, ABD Savunma Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili, Rusya’nın Ukrayna’nın başkenti Kiev’e ilerleyişinin yavaşladığını, Ruslar’ın gıda ve yakıt sıkıntısı gibi lojistik sorunlar yaşadığını söyledi. Pentagon yetkilisi, “Kiev’in kuzeyinde işlerin yavaşlamasının sebeplerinden biri Ruslar’ın askeri olarak yeniden gruplanması ve karşı karşıya kaldıkları sorunlara uyum sağlama çabası” dedi.